spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăLocal BTPeste 2.300 de ucraineni au intrat în județul Botoșani în ultimele 12...

Peste 2.300 de ucraineni au intrat în județul Botoșani în ultimele 12 ore

Angajații Ministerului Afacerilor Interne sunt în continuare alături de cetățenii ucraineni. Prin toate acțiunile desfășurate, polițiștii de frontieră, pompierii, jandarmii și polițiștii întind o mână de ajutor persoanelor sosite din zona de conflict.

Astăzi, de la ora 08.00 la 20.00, prin Punctul de Trecere a Frontierei Rădăuți-Prut au intrat în țară 1.172 persoane și 308 autoturisme. Dintre acestea, 58 persoane au declarat că rămân în județul Botoșani, iar ceilalți că sunt în tranzit.
În același interval orar, prin Punctul de Trecere a Frontierei Stânca, au intrat în țară 1.062 cetățeni ucraineni și 170 mijloace de transport.

Polițiștii și jandarmii verifică identitatea persoanelor care se oferă să transporte cetățeni ucraineni spre diferite locații (cazări temporare, gări, autogări, aeroport).

Totodată, la nivelul județului Botoșani, în Punctele de Trecere a Frontierei Rădăuți Prut și Stânca funcționează două puncte de comandă pentru soluționarea operativă a tuturor solicitărilor primite din partea cetățenilor.

În apropierea acestora, au fost amenajate spații pentru reprezentații societății civile care doresc să sprijine cetățenii care trec frontiera, cu apă, alimente, medicamente și produse de primă necesitate.

De asemenea, două echipaje SMURD sunt pregătite să acorde primul ajutor medical persoanelor care au nevoie.

Pentru orice fel de informații legate de cazarea cetățenilor ucraineni, donații, solicitări de sprijin, pot fi apelate non-stop următoarele numere de telefon : 0756.19.27.37, 0756.13.13.98 și 0756.05.55.91, care aparțin Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, care funcționează la nivelul Instituției Prefectului – Județul Botoșani.

Totodată, la nivelul Cancelariei Prim-Ministrului funcționează un grup de coordonare a acțiunilor societății civile, mediului privat, organizațiilor naționale, internaționale și instituțiilor guvernamentale.

Platforma ”Ucraina – Împreună ajutăm mai mult” disponibilă la acest link 🔎 https://bit.ly/3K1mb3s poate fi accesată de pe site-ul Guvernului României de către voluntarii și entitățile private care vor să doneze.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
15.6 ° C
17 °
15 °
48 %
2.5kmh
46 %
vin
14 °
sâm
18 °
Dum
21 °
lun
20 °
mar
20 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

Dintre toți politicienii de top ai României de azi, Marcel Ciolacu este, fără îndoială, un personaj aparte care a înțeles cel mai bine ce...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...