miercuri, februarie 8, 2023
AcasăLocalWeekend cu spectacole la Teatrul „Eminescu”

Weekend cu spectacole la Teatrul „Eminescu”

Teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani invită publicul botoșănean în acest sfârșit de săptămână la două spectacole de excepție. Este vorba despre la spectacolele „Iona” de Marin Sorescu și „Ivan Turbincă” după Ion Creangă.

Sâmbătă, 15 octombrie de la ora 19.00, la Cinematograful „Unirea”, publicul la spectacolul „Iona” de Marin Sorescu. Regia artistică este semnată de Bianca Laiu, scenografia Mihai Pastramagiu, iar coregrafia îi aparține Victoriei Bucun. Din distribuție fac parte actorii Alexandru Dobynciuc și Petruț Butuman.

Spectacolul „Iona” este o coproducție Teatrul „Mihai Eminescu” și Facultatea de Teatru (Regie) a Universității „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca și este realizat cu sprijinul Fundației Marin Sorescu.

Iona este o stare de spirit. Iona este oricare din noi. Într-o lume în care există societate democratică și prea puțină libertate de exprimare, o lume cu spațiu virtual din ce în ce mai mare fără cenzuri și o libertate ireală, revolta își face loc prin mintea omului. Iona este un om revoltat, acesta este focul care îl îndeamnă să ajungă în punctul de a începe o căutare.

Duminică, „Ivan Turbincă”

Și duminică iubitorii de artă sunt așteptați la Casa Tineretului, de la ora 18.00, la spectacolul „Ivan Turbincă”.

Piesa este o dramatizare a regizorului Ion Sapdaru după unul dintre cei mai importanți
scriitori clasici români – Ion Creangă. Povestea este transformată dintr-un basm
într-o metaforă a destinului uman, dar mai ales, o meditaţie pe tema relaţiei
omului cu moartea.

Spectacolul este în regia lui Ion Sapdaru, scenografia aparține lui Mihai Pastramagiu, coregrafia Victoriei Bucun, iar măștile sunt asigurate de Gelu Rîșca.

Din distribuție fac parte actorii Bogdan Horga, Andreea Moţcu, Alexandra Acalfoae, Mirela Nistor, Petronela Chiribuţă, Silvia Răileanu, Bogdan Muncaciu, Cezar Amitroaei, Florin Aioniţoaei, Gheorghe Frunză, Alexandru Dobynciuc după William Shakespeare, în regia lui Alexandru Vasilachi. Scenografia este semnată de Mihai Pastramagiu, iar coregrafia și ilustrația muzicală sunt asigurate de Victoria Bucun.

Pentru ambele spectacole biletele costă 30 de lei şi 15 lei pentru elevi , studenți, pensionari. Acestea se găsesc la Casa Tineretului din B-dul Mihai Eminescu nr. 48, tel 0231 510 970 sau   0735 779 821, program: 10.00 – 18.00, de marți până vineri; sâmbătă și duminică 16.00 – 19.00. De asemena acestea pot fi cumpărate şi online –  https://eventbook.ro/program/teatrul-mihai-eminescu-botosani.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
-3.4 ° C
-3.4 °
-4.5 °
85 %
3.8kmh
81 %
mie
-3 °
joi
-2 °
vin
-1 °
sâm
1 °
Dum
2 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

În caz că se aglomerează la spital, s-a mai adus un scaun.

EDITORIAL

Din când în când, suflul de muribund al nației ridică poalele satinate și frumos brodate ale sistemului de sănătate dezvăluindu-ne vergeturile, omniprezenta celulită și...

GÂNDUL ZILEI

Hai Catrină și ne-arată Cum era când erai fată, Stânga unu, dreapta doi Și vreo trei pe dinapoi... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...