duminică, decembrie 4, 2022
AcasăLocalPiesă nominalizată la Gala UNITER, pe scena Casei Tineretului

Piesă nominalizată la Gala UNITER, pe scena Casei Tineretului

Teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani invită iubitorii de artă și în acest sfârșit de
săptămână la un spectacol de excepție. Este vorba despre „Portugalia”, de Zoltan Egressy.

Piesa poate fi urmărită sâmbătă 26 noiembrie și duminică 27 noiembrie, de la ora 18.00, la Casa Tineretului. Spectacolul este în regia lui Vladimir Anton, asistent regie este Răzvan Amitroaei, mișcare scenică – Victoria Bucun, iar scenografia aparține lui Gelu Rîșca. Din distribuție fac parte actorii Alexandra Vicol, Răzvan Amitroaei, Gheorghe Frunză, Sorin Ciofu, Alexandru Dobynciuc, Bogdan Muncaciu, Gina Pătrașcu-Zamfirache, Valentin Popa și Alexandra Acalfoae.

Spectacolul „Portugalia” a fost nominalizat la Gala Premilor UNITER 2021 la categoria Cea mai bună actriță într-un rol principal (Alexandra Vicol pentru rolul „Fundă”).

„Portugalia devine visul tuturor”

Portugalia este o poveste în care un om își descoperă sau redescoperă sensul vieții după întâlnirea cu niște simpli oameni dintr-un loc de la capătul lumii.

„Oamenii nu au nume. Ei sunt porecle – Fundă, Sfeclă, Clamă. Toţi tânjesc după un altceva, după un altcineva. Dar nimeni nu face nimic pentru a-şi împlini visul. Portugalia devine visul tuturor. Iar spectacolul este despre oameni obişnuiţi, cu oameni obişnuiţi. Cu umorul involuntar, cu situaţii comice care capătă, pe parcurs, conotaţii tragice, dureroase.

“Portugalia – este o comedie – poate amară uneori, veselă alteori, este o poveste în care un om îşi descoperă sau redescoperă sensul, rostul vieţii pe parcursul unei întâlniri cu oameni foarte simpli, dintr-un loc de la capătul lumii! Spectacolul este o pledoarie în favoarea curajului de a schimba cursul vieţii – atunci când aceasta se impune, o pledoarie în favoarea bucuriilor simple, care pot da consistenţă vieţii ce a devenit searbădă la un moment dat”, a transmis regizorul Vladimir Anton.

Spectacol este recomandat persoanelor peste 14 ani. Un bilet costă 30 de lei şi 15 lei pentru elevi, studenți, pensionari. Acestea se găsesc la Agenția Teatrală din incinta Cinematografului Unirea, Tel. 0231 511 255, de marți până vineri între orele 8.00 -21.00, dar și Casa Tineretului din B-dul Mihai Eminescu nr. 48, tel 0231 510 970 și 0735 779 821. De asemenea, acestea pot fi cumpărate şi online de aici.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
-0.3 ° C
1.6 °
-0.6 °
95 %
1.8kmh
100 %
Dum
2 °
lun
1 °
mar
3 °
mie
7 °
joi
6 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

„Tradiţii” strămoşeşti la Mileanca. Porţile furate în noaptea de sfântul Andrei au ajuns şi pe stâlpii de electricitate.

EDITORIAL

Gata, a trecut și Ziua Națională. Politicienii au făcut ceea ce știu mai bine, și anume au ieșit din birouri și și-au recitat discursurile...

GÂNDUL ZILEI

O terasă, bunăoară, Definită elegant, E una scoasă afară Din restaurant! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...