spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăLocal BTBotoşănean arestat înainte să provoace o tragedie. A vrut să ucidă un...

Botoşănean arestat înainte să provoace o tragedie. A vrut să ucidă un judecator (video)

Un botoşănean, în vârstă de 23 de ani, care în toamna anului trecut a înjunghiat un bărbat în parcarea unui restaurant din Suceava, a fost oprit înainte să provoace o tragedie. În ziua cu pricina acesta intenţiona să ucidă un judecător.

Ștefan Diaconescu a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, în stare de arest preventiv. Acesta va fi judecat pentru tentativă de omor, tentativă la tâlhărie calificată, tulburarea ordinii și liniștii publice și trei infracțiuni de port sau folosire de obiecte periculoase.

Înainte de a ajunge la Hotelul Bucovina botoşăneanul a fost în Palatul de Justiție, la Tribunalul Suceava. Tânărul a intrat la Tribunal cu un cuțit în buzunar. Acesta s-a certat cu un grefier și a întrebat insistent unde îl poate găsi pe judecătorul care se ocupă de dosarul său. Inculpatul a declarat ulterior senin că s-a deplasat la instanţă cu intenţia de a suprima viaţa unui judecător.

Concediat după două zile

Ștefan Diaconescu a lucrat perioade scurte în calitate de barman/ospătar în diverse localuri din municipiul Suceava. Nu a fost agreat, însă, nici de colegii de muncă şi nici de personalul contractant. Acesta a fost descris ca fiind o fire închisă şi conflictuală. Pe acest fond, el a ajuns și la SC Bucovina Turism Severin SA. Aici botoşăneanul a lucrat timp de două zile, însă nu a fost angajat de managerul societății.  Pentru cele două zile de lucru, tânărul a cerut să fie plătit.

În ziua de 29 noiembrie 2022, tânărul a mers la Suceava. Întâi a ajuns la Tribunalul Suceava, după care a ajuns la Hotelul Bucovina, unde avea să comită tentativa de omor.

Judecător căutat cu un cuţit

„În acest sens, cu o zi înainte, în data de 28 noiembrie 2022, ora 12:12, acesta a trimis un e-mail pe adresa de e-mail a Tribunalului Suceava, având următorul subiect: <Vouă nu vă e frică de moarte, dar ea va veni când nu îmi veţi respecta drepturile fără să fiu şicanat, inclusiv amânarea procesului când nu mai am bani…>. Pe acest fond, a doua zi, inculpatul a cumpărat un cuţit de vânătoare, ajungând la Tribunalul Suceava pentru a se interesa de stadiul dosarului său având ca obiect <contestaţie decizie de concediere>.

Acesta a intrat în clădirea Palatului de Justiţie având cuţitul ascuns în buzunarul hainei cu care era îmbrăcat şi a solicitat informaţii la arhiva Tribunalului despre dosarul său și întrucât grefierul i-a comunicat că soluţia a fost redactată, însă hotărârea urmează să o primească acasă în câteva zile, inculpatul s-a enervat și a adoptat un comportament agresiv, solicitând pe un ton imperativ să i se comunice unde se află biroul judecătorului. Inculpatul a susținut că s-a deplasat la instanţă cu intenţia de a suprima viaţa unui judecător. În momentele următoare, între inculpat şi grefier a avut loc un schimb de replici, iar la solicitarea de a părăsi biroul, inculpatul nu s-a conformat, astfel că s-a solicitat intervenția unui jandarm, care l-a evacuat din clădire”, au descris procurorii episodul de la Palatul de Justiție.

Tânăr înjunghiat în parcare

Ulterior, tânărul s-a deplasat la Restaurantul Bucovina din municipiul Suceava. Aici intențion să facă rost de bani, în ”contul” celor două zile lucrate. Tânărul a intrat cu cuțitul în restaurant şi a deschis casa de marcat a barului. Văzând că nu se aflau bani în interior a devenit recalcitrant. Botoşăneanul a început să amenințe mai multe persoane și să strige ”Dă-mi banii că te omor!”.

O parte dintre clienți au fugit, în timp ce 4-5 bărbați au intervenit și l-au alungat pe tânăr din restaurant. Urmărit de martori în parcare, tânărul a trecut la folosirea efectivă a cuțitului.

După cum se vede și în imaginile de pe o cameră de supraveghere, tânărul a încercat să fugă spre stația Bancă, însă s-a întors brusc spre parcare, fiind urmărit. În parcare, în zona din spatele stației, întâmpinat de mai mulți martori, tânărul a lovit cu cuțitul în cel care i-a ieșit în față, respectiv un bărbat de 38 de ani, din Cajvana. Acesta din urmă a dat dovadă de suficient curaj încât să-l pună la pământ pe agresor, chiar în timp ce era lovit cu cuțitul. Agresorul a fost apoi imobilizat și lovit de ceilalți martori panicați de faptul că lovea cu cuțitul. În urma agresiunii, persoana vătămată a suferit leziuni care au necesitat pentru vindecare 25-30 zile de îngrijiri medicale.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
13.7 ° C
14.3 °
13.6 °
48 %
3.3kmh
93 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
21 °
lun
20 °
mar
20 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

Dintre toți politicienii de top ai României de azi, Marcel Ciolacu este, fără îndoială, un personaj aparte care a înțeles cel mai bine ce...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...