spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăLocal BTCadre didactice botoșănene premiate la o conferinţă naţională

Cadre didactice botoșănene premiate la o conferinţă naţională

În perioada 24-26 februarie a fost organizată la București, Conferința Națională eTwinning, eveniment care a celebrat cele mai bune proiecte eTwinning desfășurate în anul școlar 2021-2022.

În cadrul acesteia s-a desfășurat festivitatea de premiere a câștigătorilor, respectiv cadre didactice coordonatoare și proiecte valorizate la nivel național în cadrul Competiției eTwinning 2022. Aplicațiile eligibile, dintre cele 113 înscrise în competiția națională, au fost evaluate de către ambasadorii eTwinning și de evaluatorii externi ai echipei NSO România. Au fost premiate proiectele care au demonstrat, printre altele, un ridicat nivel de colaborare între parteneri, implicarea elevilor și creativitate didactică.

Au fost decernate premii pe niveluri de învățământ: preșcolar, primar, gimnazial, liceal, precum și pe șase categorii tematice: Premiul pentru proiecte care promovează sustenabilitatea, incluziunea și colaborarea, Premiul pentru cetățenie digitală și utilizarea creativă a tehnologiei, Premiul pentru unități de învățământ din mediul rural, Premiul pentru proiecte eTwinning și Erasmus+ KA229 – Parteneriate de schimb interșcolar, Premiul pentru proiecte eTwinning derulate de ambasadori eTwinning, Premiul pentru învățământ profesional și tehnic.

Evenimentul ANPCDEFP a reunit și ambasadori, inspectori școlari pentru proiecte educaționale europene, părinți și elevi.

Rezultatele obținte în cadrul competiției au poziționat învățământului botoșănean pe podiumul de premiere datorită cadrelor didactice ce au implementat proiecte eTwinning de succes. Astfel, în acest cadru festiv, un număr de cinci premii acordate la nivel național au fost obținute de cadre didactice din județ ce s-au remarcat prin proiecte eTwinning deosebite, după cum urmează:

Premiul pentru proiecte care promovează sustenabilitatea, incluziunea și colaborarea

Premiul 1 – Young Agents 0017 for a better world, obținut de Lidia Baroi – Colegiul Național „Grigore Ghica”, Dorohoi.

Premiul pentru proiecte derulate de ambasadori eTwinning

Premiul 1 – We are all connected, obținut de Loredana Popa – Scoala Gimnaziala Nr.17 Botosani.

Premiul pentru învățământul preșcolar

Premiul 2 – I LEARN THROUGH EXPERIMENTS, obținut de Carmen Apope – Școala Gimnazială Nr 10 Botosani.

Proiecte pentru învățământul primar

Premiul 2 – The story of my city, obținut de Loredana-Ștefania Tudorache -Școala Gimnazială „Mihai Eminescu”, Ipotești și de Mihaela Tiritelnicu – Școala Gimnazială „Elena Rareș”, Botoșani.

Cu scopul diseminării și valorizării practicilor de succes din cadrul proiectelor eTwinning, a urmat o expoziție în care cadrele didactice premiante au prezentat proiectele europene implementate.

Lista proiectelor și a cadrelor didactice premiate la nivel național în cadrul competiției eTwinning 2022 este disponibilă pe site-ul național – https://etwinning.ro/rezultate-premiile-nationale-etwinning-2022/.

eTwinning este un proiect cofinanțat de Comisia Europeană care facilitează cadrelor didactice crearea de proiecte de colaborare interşcolară pentru elevi, utilizând platforma europeană ESEP. Cadrele didactice pot elabora proiecte educaţionale în colaborare cu colegii lor, prin intermediul cărora să vizeze obiective de formare şi de dezvoltare a competenţelor elevilor în diverse domenii. European School Education Platform este o comunitate a şcolilor din Europa, reunind peste 654.000 de cadre didactice din peste 205.000 de şcoli.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
13.7 ° C
14.3 °
13.6 °
48 %
3.3kmh
93 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
21 °
lun
20 °
mar
20 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

Dintre toți politicienii de top ai României de azi, Marcel Ciolacu este, fără îndoială, un personaj aparte care a înțeles cel mai bine ce...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...