spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăLocal BTPasiunea inedită a unui botoșănean

Pasiunea inedită a unui botoșănean

Cătălin Boicu este un botoșănean în vârstă de 41 de ani care lucrează în industria textilă, dar îndrăgește nespus de mult mașinuțele de jucărie. Acesta are o impresionantă colecție de 940 de modele.

Cătălin și-a descoperit pasiunea pentru automobile în copilărie, însă posibilitățile financiare reduse de atunci l-au silit să se limiteze doar la reviste auto sau cataloage destinate domeniului automobilistic.

Începutul a presupus multă documentare

Când a început să își permită financiar machete, nu știa foarte multe despre acestea, dar pasiunea pentru mașini l-a împins spre documentare. Astfel, s-a înscris pe forumuri dedicate colecționarilor de machete și a început să învețe lucruri noi, pe atunci nici nu îndrăznea să visez la o colecție proprie atât de vastă. Colecționarul își amintește cu drag prima achiziție a unei machete care a însemnat și prima piesă a colecției.

,,Prima mea machetă auto a fost un model Dacia 1300 la scara 1:43, apărut la chioșcurile de ziare din țară prin septembrie 2011″, a spus Cătălin Boicu.

Acesta mărturisește că, în timpul liber, face chiar și anumite ajustări mașinuțelor de care nu este tocmai mulțumit.

,,Când îmi permitea timpul, făceam chiar și unele modificări machetelor pe care le aveam și nu erau foarte detaliate sau erau de o calitate mai slabă, inspirat fiind tot de pe forumurile dedicate colecționarilor”.

Organizare meticuloasă este ceea ce îl definește pe Cătălin atunci când vine vorba de colecția sa de mașinuțe. El le ține pe toate organizate în vitrine cu sticlă și are evidența tuturor achizițiilor într-un tabel. Costul investiției îl estimează în jur de 10.000 de euro și spune că ,,desigur, între timp, la unele machete a crescut valoarea, iar la altele să fi scăzut, dar investiția rămâne la fel”.

Și-a găsit în soție un sprijin

Soția lui Cătălin nu a avut niciodată o problemă cu pasiunea lui, ba chiar l-a încurajat să nu renunțe, impresionată fiind de colecție.

,,În 2015, când am cunoscut-o pe soția mea, deja aveam o colecție de machete destul de mare, nu știu exact numărul, dar a rămas impresionată de cum a văzut-o. Aveam emoții inițial, așteptând să văd reacția ei, dar a fost foarte receptivă, chiar mi-a spus să păstrez colecția din moment ce am investit în acest hobby”.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
15.6 ° C
17 °
15 °
48 %
2.5kmh
46 %
vin
14 °
sâm
18 °
Dum
21 °
lun
20 °
mar
20 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

Dintre toți politicienii de top ai României de azi, Marcel Ciolacu este, fără îndoială, un personaj aparte care a înțeles cel mai bine ce...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...