spot_img
vineri, mai 3, 2024
AcasăLocalLUMEA PE DOS. La poliție adunate și-napoi la lume date

LUMEA PE DOS. La poliție adunate și-napoi la lume date

În fiecare zi, polițiștii înregistrează tot felul de evenimente sesizate de botoșăneni. Câteva dintre aceste cazuri sunt mediatizate de către reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), împreună cu o serie de acțiuni derulate de structurile de poliție în localitățile județului.

Controale organizate în trafic de polițiștii rutieri

La data de 26 noiembrie 2023, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier, împreună cu cei ai Biroului de Ordine Publică și Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au organizat o acțiune pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența drogurilor sau alcoolului. Activitățile s-au desfășurat atât în municipiul Botoșani, cât și a comunelor din proximitatea acestuia, fiind legitimate peste 120 de persoane și controlate 90 de autovehicule. În urma neregulilor constatate au fost aplicate 71 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 40.000 de lei, 59 dintre acestea fiind aplicate pentru abateri la regimul rutier, iar 12 sancțiuni pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, respectiv, tulburarea ordinii și liniștii publice și provocare de scandal.

Acțiune a polițiștilor din Flămânzi

La data de 26 noiembrie 2023, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Flămânzi, împreună cu cei ai Secției de Poliție Rurală nr. 8 Flămânzi au acționat în zona de competență pentru combaterea faptelor antisociale și pentru impunerea unui climat de siguranță rutieră. În cadrul activităților desfășurate au fost legitimate peste 40 de persoane și au fost controlate 34 de autovehicule, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 29 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 6.000 de lei.

Tânăr prins cu cannabis lângă lacul lui Eminescu

La data de 25 noiembrie 2023, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au depistat în parcarea Lacului Mihai Eminescu, doi tineri care aveau un comportament suspect. În urma verificărilor efectuate și a controlului corporal, asupra unui dintre aceștia a fost identificată o țigareta confecționată artizanal ce conținea o substanță vegetală, cu miros specific de cannabis, care a fost confiscată de polițiști pentru continuarea cercetărilor. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de deținere de droguri de risc pentru consum propriu.

Șofer dat jos de la volan din cauza substanțelor psihoactive

La data de 25 noiembrie 2023, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au oprit pentru control, pe Calea Națională, din municipiul Botoșani, un autoturism condus de un bărbat de 39 de ani, din localitate. Întrucât acesta avea un comportament suspect, a fost testat cu aparatul din dotare, rezultând indicii cu privire la posibila prezență în organism a substanțelor psihoactive. Ulterior, tânărul a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența substanțelor psihoactive.

Cercetat pentru trei infracțiuni

La data de 25 noiembrie 2023, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Darabani au oprit pentru control, pe strada 1 Decembrie, din orașul Darabani, un autoturism condus de un tânăr de 18 ani, din comuna Mileanca. Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea rezultată fiind de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior acesta a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Mai mult decât atât, acesta nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, iar autoturismul pe care îl conducea l-a sustras de la o cunoștință, fără consimțământul acesteia. Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere sub influența alcoolului, conducere fără permis și furt în scop de folosință.

Prins la volan, deși avea permisul de conducere suspendat

La data de 25 noiembrie 2023, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 5 Mihăileni au oprit pentru control, pe drumul comunal DC 76, în comuna Dersca, un autoturism condus de un tânăr de 22 de ani, din localitate. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta are exercitarea dreptului de a conduce autovehicule suspendată de la începutul lunii noiembrie a.c., pentru abateri la regimul rutier. Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără permis.

Șoferi depistați în trafic, sub influența alcoolului

La data de 26 noiembrie 2023, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul comunal D.C. 63, în comuna Vlădeni, un autoturism condus de un bărbat de 44 de ani, din municipiul Botoșani. Întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea rezultată fiind de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a refuzat recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de refuz sau sustragerea de la recoltarea de probe biologice de sânge. La data de 25 noiembrie 2023, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Bucecea au oprit pentru control, pe drumul național D.N. 29 C, un autoturism condus de un tânăr de 31 de ani, din comuna Cândești. În urma testării cu aparatul etilotest, valoarea rezultată a fost de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tot sâmbătă, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 3 Hlipiceni au oprit pentru control, pe drumul județean D.J. 282, în comuna Albești, o autoutilitară condusă de un bărbat de 42 de ani, din municipiul Botoșani. În urma testării cu aparatul etilotest, valoarea rezultată a fost de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
23.7 ° C
24.3 °
23.6 °
34 %
5.4kmh
82 %
vin
23 °
sâm
19 °
Dum
22 °
lun
25 °
mar
25 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Dacă vrei ceva bine făcut, tot tu cu mâna ta trebuie să faci.

EDITORIAL

Respectând proporțiile, și recunoscând din start atipicul comparației, este posibil ca din punctul de vedere al celor implicați, depunerea dosarelor de candidaturi să fie...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...