spot_img
vineri, mai 3, 2024
AcasăLocalŞedinţă cu scandal în Consiliul Local. ,,Pe pământ două lucruri sunt omniprezente:...

Şedinţă cu scandal în Consiliul Local. ,,Pe pământ două lucruri sunt omniprezente: hidrogenul și proștii” (video)

Astăzi, în şedinţa de Consiliu Local, s-au încins spiritele între mai mulți consilieri. Ședința s-a transformat rapid într-un conflict politic între membrii Consiliului, care și-au adus reproșuri și insulte unii altora.

Prima dispută a avut loc între consilierul PSD Marius Rogojinschi, care este și membru al Consiliului de Administrație al Teatrului ,,Mihai Eminescu” și care a susținut o interpelare referitoare la adresele formulate greșit de consilierul liberal Eugen Țurcanu, la adresa instituției de cultură.

„Fiecare consilier, în opinia mea, este o instituție timp de patru ani de zile pentru că el reprezintă voința comunității și o exprimă. De aceea, chiar și între noi, consilierii, când corespondăm, unii fiind șefi de instituții, trebuie să știm să scriem. Într-o corespondență legată de un subiect la Teatrul Eminescu, domnul coleg, distinsul Eugen Țurcanu, a formulat trei adrese prin care incrimina teatrul că are o problemă de poluare cu atelierul de tâmplărie din punctul termic”, a spus consilierul local PSD Marius Rogojinschi.

,,În momentul în care facem o conversație în scris, mai folosim diacriticele și cratimele”

În acest context, Rogojinschi a găsit un moment bun pentru a îi explica lui Țurcanu folosirea cratimei, a diacriticelor, precum și scrierea cu majuscule.

„În momentul în care facem o conversație în scris, mai folosim diacriticele și cratimele. Și, de asemenea, trebuie să spunem că Aleea Nucului și Aleea Parcului se scriu cu litere mari, cu majuscule, fiind substantive proprii. Iar adresantul cred că nu era Teatrul ,,Mihai Eminescu”, adresantul corect era ,,Greta care va salva planeta”. Dumneavoastră spuneți că, datorită poluării de la acel punct termic unde este atelierul de tâmplărie, pulberea de lemn asfixiază copiii, călcând pe cadavre”, a mai spus Rogojinschi.

Totodată, consilierul PSD a făcut referire și la cele două evenimente tragice care s-au soldat cu decese la piscina Parcului Cornișa, care este administrată de direcția a cărui șef este Eugen Țurcanu.

,,Vreau să vă spun, distinse coleg, că m-am informat și am aflat că, în 65 de ani de existență la Teatrul Eminescu, nu a murit nimeni în sala de teatru sau pe scenă. Eventual au murit de râs sau au plâns de emoția fiorului dramatic al piesei. La dumneavoastră, în trei ani de zile, s-au înregistrat 2 decese”, a declarat Marius Rogojinschi.

,,Pe pământ două lucruri sunt omniprezente: hidrogenul și proștii”

Seria insultelor din partea lui Marius Rogojinschi s-a încheiat cu greu, dar nu înainte de a-l anunța pe consilierul liberal că îl va acționa în judecată pentru calomnie.

„În concluzie, avem certitudinea că tracțiunea dumneavoastră intelectuală nu poate urca panta gândirii. Mă duceți cu gândul la legea lui Zappa care se exprimă așa, ,,pe pământ două lucruri sunt omniprezente: hidrogenul și proștii”. Eu m-am uitat, iarăși, în tabelul lui Mendeleev cu mare atenție și nu v-am regăsit spre durerea și, sincera mea compasiune”, a conchis consilierul PSD.

La rândul său, Eugen Țurcanu a răspuns aidoma, ,,Ce pot să-i spun unui securist? Toată viața a turnat pe toată lumea”. Viceprimarul Bogdan Buhăianu este cel care a intervenit la președintele de plen pentru a opri disputa.

,,Lasă-i să aibă câți șefi vor ei”

O altă dispută a avut loc între consilierul local USR Raluca Curelariu și social-democratul Gabriel Tanasă, la discuția asupra proiectului de acordare a unui mandat special reprezentantului CL în Adunarea Generală a Acționarilor S.C. Nova Apaserv pentru avizarea notei de fundamentare de la exceptarea aplicării prevederilor din Ordonanța Austerității.

,,Avem ceva vreme de când votăm toate mandatele pentru Nova Apaserv cu ochii închiși, e pe principiul, lasă să fie, că oricum noi nu contăm, înțeleg chestia asta, Consiliul Județean e majoritar. Da, fraților, nu ținem cont de Ordonanța lui Ciolacu, apropo e al vostru, lasă-i să aibă câți șefi vor ei, și ce dacă sunt 57 la 500 de oameni, în condițiile în care, la intervenții sunt doar 14 oameni”, a spus Raluca Curelariu.

Gabriel Tanasă a intervenit spunând că discursul acesteia nu are legătură cu proiectul și face doar declarații politice, asta deoarece Gabriel Tanasă este membru social-democrat, partidul pe care îl reprezintă și Ciolacu ca prim-ministru.

,,Nu, nu putem da un astfel de mandat pentru că municipiul Botoșani trebuie să recunoască, Nova Apaserv este un dezastru și trebuie să luăm atitudine, nu bătând din palme la fiecare prostie care ne vine pe masa Consiliului Local, vă rog să votați împotriva acestui proiect”, a mai adăugat Curelariu.

,,Circul îl faceți dumneavoastră aici”

Nici discuțiile pe următorul proiect nu au fost tocmai liniștite. Acesta prevedea finalizarea unui proiect pentru reabilitarea unui centru destinat copiilor cu risc de abandon școlar. După un schimb scurt de replici între Raluca Curelariu și Mariu Rogojinschi, consiliera USR a încheiat spunând că ,,teatrul e mai încolo, domnule Rogojinschi”.

Marian Murariu, un alt consilier PSD, a sărit în sprijinul colegului social-democrat, spunându-i Ralucăi Curelariu ,,circul îl faceți dumneavoastră aici’‘.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
24.4 ° C
24.6 °
24.4 °
49 %
6.9kmh
100 %
vin
22 °
sâm
19 °
Dum
22 °
lun
25 °
mar
25 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Dacă vrei ceva bine făcut, tot tu cu mâna ta trebuie să faci.

EDITORIAL

Respectând proporțiile, și recunoscând din start atipicul comparației, este posibil ca din punctul de vedere al celor implicați, depunerea dosarelor de candidaturi să fie...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...