spot_img
luni, aprilie 29, 2024
AcasăLocalBotoşănence premiate în cadrul unui concurs despre dezinformare și fake news

Botoşănence premiate în cadrul unui concurs despre dezinformare și fake news

O echipă formată din două botoșănence a fost premiată în urma participării la un concurs despre dezinformare și fake news.

Competiţia a avut loc pe 24 noiembrie, într-o întâlnire live pe zoom. Cea de-a patra ediție a concursului ,,Fake News Challenge” a fost organizată de Asociația Eurocomunicare, iar la start s-au înscris zece echipe formate din câte doi studenți din diferite orașe precum București, Iași, Cluj-Napoca și Timișoara. Fiecare echipă participantă a realizat un produs educațional pentru promovarea măsurilor împotriva dezinformării.

Concursul este cunoscut ca o provocare adresată studenților care sunt interesați de comunicarea online, de identificarea și de combaterea conținutului înșelător sau fals cu care se pot întâlni în mediul online. Evenimentul online a fost organizat cu sprijinul Diviziei de Diplomație Publică a NATO.

Printre echipele participante s-a numărat și cea formată din botoșănencele Ioana Crăiniciuc și Denisa Sandu, ambele studente la Facultatea de Jurnalism din București. Cele două au obținut locul al II-lea.

Ioana a declarat că pentru ea participarea la concurs a fost o oportunitate frumoasă și importantă. „Sunt de părere că este un concurs de mare ajutor pentru că pune tinerii, cei care stau cel mai mult pe internet și să îi informeze pe ceilalți despre metodele de combatare a dezinformării”, a spus tânăra.

Denisa a spus că acest concurs a însemnat pentru ea dorința de creație și a făcut-o să aibă mai multă încredere în ea.

„Au fost foarte multe echipe bune, dar mereu a existat în noi această speranță că vom fi pe podium. Pe partea de fake news, am văzut foarte multe echipe care au spus metode ingenioase de a depista știrile false, cred că a fost modul perfect de a conștientiza pericolele fake news și de a ne distra”, a declarat botoşăneanca.

– Andy Ciotir, reporter în cadrul redacţiei BUZZ

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
20.6 ° C
21 °
20.5 °
45 %
4.4kmh
1 %
lun
18 °
mar
20 °
mie
21 °
joi
22 °
vin
22 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Antrenorul FC Botoșani cățărat pe gard pentru ultimele indicații la meciul cu Dinamo.

EDITORIAL

De când am intrat în Uniunea Europeană banii au curs gârlă, mult peste 70 de miliarde de euro, continuă să vină și vor mai...

EPIGRAMA ZILEI

S-a enervat și a urlat De s-a cutremurat orașul Când și-a găsit soțul în pat Cu ... iepurașul!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...