spot_img
duminică, mai 5, 2024
AcasăLocalAngajații Penitenciarului Botoșani, eroi ai speranței. Un gest nobil în sprijinul Centrului...

Angajații Penitenciarului Botoșani, eroi ai speranței. Un gest nobil în sprijinul Centrului de Transfuzii Sanguine

Omul la nevoie se cunoaște! Această înțelepciune populară a căpătat contur și valoare în inimile angajaților Penitenciarului Botoșani, care au dat un exemplu de solidaritate și umanitate în fața unei crize grave. Într-un răspuns prompt la apelul umanitar lansat de Centrul de Transfuzii Sanguine Botoșani, aceștia au arătat că, în vremuri dificile, omenia devine cea mai de preț atitudine față de semeni.

Ieri și astăzi, angajații penitenciarului au fost prezenți, încrezători și dornici să ofere o șansă la viață prin gestul nobil al donării de sânge. Cu puțin timp investit și curajul necesar, unii dintre ei devenind donatori pentru prima dată, au adus o rază de speranță într-un moment dificil.

Ce i-a costat? Doar puțin timp din programul lor și o doză de curaj. Ce au primit în schimb? Nu doar mulțumiri formale, ci și grijă și încurajări din partea personalului medical. Au primit informații corecte și, mai presus de toate, privirea mulțumită a celor care știu cât de gravă este criza rezervelor de sânge.

Acest act nobil nu a fost doar un simplu gest. A fost o investiție în viață și în comunitate. Angajații Penitenciarului Botoșani știu că gestul lor va aduce beneficii mari și că faptele mici pot schimba în bine destinul multora. Ei au înțeles că nu există înlocuitor al sângelui și că donarea este adesea singura soluție pentru a salva o viață.

Statisticile ne avertizează că la fiecare 2 secunde, cineva în lume are nevoie de o transfuzie. Cu toate acestea, doar 1,7% dintre persoanele eligibile din România donează efectiv sânge. Astfel, fiecare donare devine o picătură prețioasă în efortul de a asigura suficiente rezerve de sânge pentru cei care au nevoie.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
8.5 ° C
14.6 °
7.8 °
66 %
2kmh
5 %
Dum
21 °
lun
25 °
mar
24 °
mie
13 °
joi
8 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Liberalii au venit cu mesaje tematice pe tricouri, deci teoretic știu cum stă treaba. Mai trebuie să le spună și lui Iohannis, Ciucă.

EDITORIAL

A trecut și ziua de 1 Mai, cunoscută în trecutul din ce în ce mai îndepărtat drept și „Paștele comunist”. O zi destul de...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...