spot_img
duminică, mai 5, 2024
AcasăLocalIncendiu devastator în Tudora. Doi adolescenți au scăpat din flăcări

Incendiu devastator în Tudora. Doi adolescenți au scăpat din flăcări

Doi tineri din comuna Tudora au trecut printr-o experiență de coșmar, în această după-amiază (n.r. – joi, 30 noiembrie a.c.), când locuința lor a fost cuprinsă de flăcări, lăsându-i fără bunuri și provocând pagube considerabile.

Incendiul a fost observat târziu de către cei doi adolescenți, care se aflau în casă în momentul izbucnirii flăcărilor. Bunurile din două camere și o parte a acoperișului au fost afectate înainte ca tinerii să poată reacționa și să iasă în siguranță din locuință. Odată ajunși în afara casei, au cerut ajutorul prompt al pompierilor, care au intervenit imediat.

La fața locului au fost trimise două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o ambulanță SMURD și o autospecială de stingere din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Tudora. Echipajele de intervenție au constatat că flăcările cuprinseseră bunurile din camera centralei și bucătărie, afectând, de asemenea, aproximativ 30 de metri pătrați din acoperiș.

Potrivit primelor investigații, se pare că incendiul a fost generat de coșul neprotejat termic față de materialele combustibile din structura acoperișului.

Pentru a minimiza riscul producerii unor incendii cauzate de coșurile de fum, pompierii spun că este esențial ca proprietarii să adopte următoarele măsuri:

Verificarea coșurilor de evacuare a fumului: Se recomandă inspectarea periodică a coșurilor pentru a identifica eventualele fisuri care ar putea permite scânteilor să aprindă materialele combustibile ale planșeului sau acoperișului.

Curățarea periodică a coșurilor de fum: Depunerile de funingine pot reprezenta un pericol, așadar, curățarea regulată a coșurilor este crucială pentru eliminarea acestor depuneri și prevenirea obstrucționării canalelor de evacuare.

Tencuirea și văruirea părții din pod a coșului de fum: Aceste acțiuni pot contribui la detectarea imediată a fisurilor, reducând astfel riscul de aprindere.

Îngroșarea zidăriei coșului: La trecerea prin planșee, se recomandă crearea unui spațiu între zidăria coșului și elementele combustibile ale planșeului.

Menținerea distanței: Este important să se păstreze o distanță sigură între fața exterioară a coșurilor și elementele combustibile ale acoperișului.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
11.6 ° C
11.6 °
8.8 °
68 %
1.6kmh
7 %
Dum
22 °
lun
25 °
mar
20 °
mie
13 °
joi
9 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Liberalii au venit cu mesaje tematice pe tricouri, deci teoretic știu cum stă treaba. Mai trebuie să le spună și lui Iohannis, Ciucă.

EDITORIAL

A trecut și ziua de 1 Mai, cunoscută în trecutul din ce în ce mai îndepărtat drept și „Paștele comunist”. O zi destul de...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...