spot_img
luni, aprilie 29, 2024
AcasăLocalȘeful Poliției Locale neagă acuzațiile de furt din parcurile inteligente

Șeful Poliției Locale neagă acuzațiile de furt din parcurile inteligente

Șeful Poliției Locale neagă acuzațiile de furt din parcurile inteligente, asta după ce un consilier local a spus că obiectivele au fost călcate de hoți, iar polițiștii își pierd vremea în loc să găsească soluții eficiente.

Marți, 28 noiembrie, În plenul CL, consilierul Eugen Țurcanu a susținut o interpelare referitoare la problema gravă pe care o întâmpină parcurile inteligente de pe raza municipiului Botoșani, recent inaugurate, respectiv cel din prelungirea Parcului ,,Mihai Eminescu” și cel din Zona Industrială. Obiectivele ar fi fost călcate de hoți, iar Poliția Locală a găsit ca unică variantă înființarea unor patrule de câte doi agenți, care păzesc spațiile pe fără încetare, ,,un soi de pândaci”, spune consilierul.

,,Nu știu ce informații are el și nu le am eu”

Însă șeful Poliției Locale, Ioan Onuțu, neagă furturile invocate de consilier. Ba mai mult, acesta a declarat că agenții patrulează pentru că așa prevede legea.

,,Pe Adamiu nu a existat niciun furt, iar în parcul de pe Vârnav am înțeles că au fost necesare niște intervenții pentru buna funcționare a acelor bănci inteligente, nu știu ce a vrut să spună dumnealui. Nu știu ce informații are el și nu le am eu”, a declarat Ioan Onuțu, șeful Poliției Locale.

,,Avem obligația să asigurăm ordinea și liniștea publică în zonele de agrement, parcuri, instituții publice, iar prezența unui echipaj de Poliție Locală se impune în acea zonă, nu că am sta la pândă, nu că am sta să desfășurăm alte activități, doar pentru a urmări menținerea ordinii și liniștii publice, asta scrie în lege. Prin lege este dat ca eu să patrulez în zona respectivă”, a mai spus Onuțu.

,,Probabil domnul primar ar fi crezut că eu stau numai în parc”

După interpelarea lui Țurcanu, primarul Cosmin Andrei i-a dat dreptate și a transmis că viceprimarul Liviu Toma se va ocupa de soluționarea problemei, ajungând la un acord cu șeful Poliției Locale. Ioan Onuțu a explicat că ar fi fost o greșeală de înțelegere și patrulele nu au de ce să își oprească activitatea.

,,Probabil domnul primar ar fi crezut că eu stau numai în parc, acolo eu am o zonă de patrulare. În anumite situații, după o patrulare care înseamnă parcul ,,Mihai Eminescu”, pietonalul Uniri și parcul de pe Vârnav, se verifică integritatea, logistica acelor parcuri, să nu fi fost afectate. La sfârșitul unei patrulări se întocmesc niște rapoarte, iar ei specifică acolo dacă s-a forțat mobilierul, s-a rupt și așa mai departe”, a transmis Onuțu.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
15.8 ° C
16.6 °
15.6 °
79 %
1.7kmh
0 %
lun
20 °
mar
20 °
mie
21 °
joi
22 °
vin
23 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Antrenorul FC Botoșani cățărat pe gard pentru ultimele indicații la meciul cu Dinamo.

EDITORIAL

De când am intrat în Uniunea Europeană banii au curs gârlă, mult peste 70 de miliarde de euro, continuă să vină și vor mai...

EPIGRAMA ZILEI

S-a enervat și a urlat De s-a cutremurat orașul Când și-a găsit soțul în pat Cu ... iepurașul!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...