spot_img
vineri, mai 3, 2024
AcasăLocalCozi imense pentru abonamente gratuite la maxi-taxi. Pensionarii au luat cu asalt...

Cozi imense pentru abonamente gratuite la maxi-taxi. Pensionarii au luat cu asalt ghișeul de la Piața Mare

Societatea Microbuzul a început să elibereze abonamente pentru anul 2024. Astăzi, zeci de pensionari au sfidat frigul pentru a se bucura de gratuitate la transportul public în comun. 

Oamenii au stat în frig, la cozi interminabile, aceștia ştiu că doar astfel vor putea călători cu autobuzul gratis, pe tot parcursul anului viitor. Pentru ei reprezintă o economie foarte importantă cei 3 lei achitați pentru fiecare bilet. În cazul abonamentului, singura cheltuială o reprezintă taxa de 10 lei pe care trebuie să o plătească pentru eliberare.

Cozi imense de pensionari 

De la primele ore ale dimineții, zeci de vârstnici botoșăneni au luat cu asalt punctul de lucru Microbuzul de lângă Piața Mare, însă mai au la dispoziție și sediul societății pentru a face rost de abonamente.

„Acela este punctul secundar, punctul principal este la sediul nostru de pe strada Ion Creangă, la Microbuzul. Să zicem că acela ar fi preferat pentru că este într-o zonă centrală, dar la fel de aglomerat este și aici”, a declarat Dumitru Balan, directorul societății.

Pe lângă taxa de eliberare, care este de 10 lei, beneficiarii trebuie prezinte, o fotografie cât mai recentă, o copie după actul de identitate, dar și un cupon de pensie din ultima lună.

„Specificația este să nu dețină abonament la Eltrans sau să aibă peste două puncte de pensie. Avem aproximativ 6.000 de abonați de la an la an. Noi am început din decembrie ca măcar jumătate din ei să aibă la începutul anului, dar abonamentele se eliberează pe tot parcursul anului, cum doresc ei, nu avem o anumită perioadă de eliberare”, a mai spus directorul.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
16.6 ° C
16.6 °
15.5 °
56 %
0.5kmh
100 %
vin
23 °
sâm
19 °
Dum
22 °
lun
25 °
mar
17 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doamna tot nu cedează locul din centru, că e puterea obișnuinței. După alegeri o să fie mai greu.

EDITORIAL

Suntem în plină campanie electorală, deși până la startul oficial mai e ceva vreme. Candidații bombardează electoratul cu promisiuni care de care mai gogonate,...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...