spot_img
duminică, mai 5, 2024
AcasăLocalAtac politic și întrebări fără răspuns în plenul CJ. Șpăgile de la...

Atac politic și întrebări fără răspuns în plenul CJ. Șpăgile de la „Mavromati” au fost subiectul sensibil (video)

Situația șpăgilor de la Spitalul Județean „Mavromati” Botoșani nu a fost trecută cu vederea în plenul Consiliului Județean. Astăzi, unul dintre consilieri liberali a susținut o interpelare cu privire la ultimele nereguli înregistrate în unitatea medicală și a adresat o serie de întrebări. Observațiile și întrebările au constituit un atac indirect la adresa Doinei Federovici, președinte PSD al Consiliului Județean, care a preferat tăcerea.

La finalul ședinței de CJ, consilierul liberal Mirela Saucă a susținut o interpelare referitoare la cazul Alexandrei Ivanov, tânăra mămică care a decedat în urmă cu câteva luni la Maternitatea din Botoșani.

„Bilanțul anului 2023 ne arată că Spitalul ,,Mavromati” este într-o mare suferință, un suflet de om, Alexandra Ivanov, s-a stins la maternitate din cauza unui sistem bolnav și a nepăsării. Dar dacă le spunem asta copiilor Alexandrei, oare ei înțeleg? Am sperat cu toții că nu a fost în zadar, dar la câteva luni distanță, județul Botoșani a ajuns în toată presa locală și națională după descinderile procurorilor DNA la același spital”, a spus consilierul PNL Mirela Saucă.

„Procurorii care ne radiografiază spitalul județean și ne arată cât de bolnav este”

Aceasta și-a continuat discursul făcând referire la situația recentă în care mai mulți angajați ai spitalului „Mavromati” sunt acuzați de fapte grave de corupție, cei mai mulți fiind deja după gratii.

„Corupție, trafic de influență, luare de mită, grup infracțional organizat, la noi, la Botoșani, culmea, «tărâmul îngerilor și al sfinților». Acuzații foarte grave, probate de procurorii care ne radiografiază spitalul județean și ne arată cât de bolnav este și de păcătos, e diferit total de prezentările pompoase și pline de flori de pe Facebook. Spitalul Județean este locul unde se moare cu zile, în timp ce unii pozează în îngeri, sfinți și binefăcători. Un suflet de om s-a stins din cauza nepăsării, alte suflete cinstite nu se pot angaja în spitalul județean din cauza mafiei care cangrenează sistemul”, a mai spus Mirela Saucă.

Consilierul liberal a subliniat neputința celor care se adresează spitalului pentru anumite îngrijiri și umilința celor care au realizat că trebuie să ofere mită pentru a obține un post în spital, cunoștințele medicale nefiind de ajuns.

„Ancheta în derulare și organele abilitate vor stabili vinovăția legală, dar vinovăția morală, cui aparține? «Nu am știut și nu am avut cunoștință», nu e un răspuns, este o insultă la adresa celor care vin la spital cu speranța ca-și vor găsi sănătatea sau măcar puțină alinare, este o ofensă adusă celor care au crezut că vor fi evaluați după cunoștințele profesionale, nu după consistența plicului, este o jignire pentru medicii si cadrele medicale profesioniste, care își fac meseria cu conștiinciozitate, devotament si respect față de pacienți”, a acuzat Saucă.

„Iar noi, stimați colegi, ce girăm?”

În continuare, Mirela Saucă a adresat câteva întrebări referitoare la cazurile de corupție și neasumare din partea conducerii județului.

„Nu-și asumă nimeni responsabilitatea morală pentru ce s-a întâmplat? Nu are nimeni nicio remușcare? Oglinda în care se privește o fi opacă? Iar noi, stimați colegi, ce girăm?”.

Însă întrebările au rămas fără răspuns. Doina Federovici, președintele Consiliului Județean, a preferat tăcerea, nu a răspuns la nicio întrebare și nici nu a oferit un punct de vedere, tăcuți au fost și ceilalți consilieri județeni. Pentru că nu s-a mai înscris nimeni la cuvânt, Federovici a închis ședința cu urări pentru sărbători.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
10.6 ° C
10.6 °
7.7 °
72 %
1.1kmh
1 %
Dum
22 °
lun
25 °
mar
20 °
mie
13 °
joi
9 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Liberalii au venit cu mesaje tematice pe tricouri, deci teoretic știu cum stă treaba. Mai trebuie să le spună și lui Iohannis, Ciucă.

EDITORIAL

A trecut și ziua de 1 Mai, cunoscută în trecutul din ce în ce mai îndepărtat drept și „Paștele comunist”. O zi destul de...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...