luni, mai 13, 2024
AcasăLocalMedicul Mariana Pitrop dă spitalul în judecată după ce a fost concediată...

Medicul Mariana Pitrop dă spitalul în judecată după ce a fost concediată în “Cazul Alexandra” (VIDEO)

Medicul Mariana Pitrop, de gardă în noaptea în care Alexandra Ivanov a decedat în Maternitate, dă unitatea sanitară în judecată. 

În urma cazului mediatizat la nivel național, medicul ginecolog a rămas fără loc de muncă la începutul lunii decembrie. Decizia desfacerii contractului de muncă a fost luată de managerul actual al Spitalului Județean, la sugestia Comisiei de Disciplină.

Medicii din diverse specialităţi alcătuiesc Comisia de Disciplină a Spitalului Județean de Urgență. Aceștia au decis că medicul Mariana Pitrop ar fi încălcat mai multe protocoale şi regulamente interne.

Decizia este cu atât mai şocantă cu cât motivele nu sunt medicale, aşa cum poate s-ar fi aşteptat mulţi. Practic nu partea medicală a fost analizată, ci dacă medicul a respectat sau nu sarcinile atribuite personalului de gardă. Medicul a fost înştiinţat prin intermediul avocatului unităţii sanitare, chiar în ziua în care s-a luat decizia. „Potrivit raportului de cercetare disciplinară, în privinţa doamnei doctor din garda din 18 august propunerea comisiei de disciplină a fost desfacerea contractului individual de muncă. În acest context decizia conducerii Spitalului Judeţean a fost aceea de desfacere a contractului de muncă al doamnei doctor”, a precizat medicul Monica Adăscăliţei, managerul SJU Mavromati.

Pe data de 29 decembrie, însă, medicul a chemat Spitalul Județean în judecată. Aceasta a depus, la Tribunalul Botoșani, contestație la decizia de concediere. Urmează a se stabili și data primului termen de judecată în acest sens.

Avocaţii au cerut arestarea medicului Mariana Pitrop

În octombrie, avocații familiei Alexandrei Ivanov, au spus că se tem că medicul Mariana Pitrop ar putea fugi din România. Aceştia au cerut Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava arestarea preventivă a medicului. Motivul au fost „indicii temeinice că suspecta face pregătiri pentru a se sustrage de la urmărirea penală și ulterior de la judecată”.

„Măsura preventivă a reținerii nu este destul de restrictivă, încât să asigure sustragerea persoanei cercetate de la urmărirea penală, constând într-o limitare a dreptului de circulație doar pentru o perioadă de maxim 24 de ore, fără posibilitatea prelungirii, ceea ce îi poate oferi șansa de a părăsi țara, ceea ce ar putea îngreuna cercetările în prezenta cauză și chiar depistarea acesteia prin intermediul emiterii ulterioare a unui mandat de extrădare sau mandat european de arest”, a fost solicitarea avocatului familiei.

În procesul intentat de familia Alexandrei despăgubirile solicitate ajung la câteva milioane de euro.

Rămâne de văzut dacă unitatea sanitară va fi reprezentată și împotriva fostei angajate de către firma de avocatură contractată în Cazul Alexandra.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
16.6 ° C
17.1 °
16.6 °
54 %
3.2kmh
87 %
lun
14 °
mar
13 °
mie
15 °
joi
17 °
vin
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Oare folosesc toți același lipici? Că nu prea ține la contactul cu alegătorii.

EDITORIAL

Bugetul de subvenții acordate partidelor aprobat de Guvern pentru 2024 este cel mai mare din istorie: 314 milioane de lei, sumă din care PSD...

EPIGRAMA ZILEI

În vis, erai mugur de floare Ițit din albul unei rochii Atât de sexy, sclipitoare, Că mi-am frecat până și ochii...   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...