spot_img
duminică, aprilie 28, 2024
AcasăLocalCoada la ghișeu bate tehnologia și în 2024. Mulți contribuabili așteaptă în...

Coada la ghișeu bate tehnologia și în 2024. Mulți contribuabili așteaptă în frig pentru a-și plăti dările locale (video)

Astăzi a fost prima zi lucrătoare din 2024, iar sute de botoșăneni s-au înghesuit să-și plătească din timp dările la Direcția Impozite și Taxe Locale din cadrul Primăriei Botoșani. Și asta în condițiile în care direcția dispune de variante moderne de plată.

Direcţia Impozite şi Taxe Locale din cadrul Primăriei Botoşani continuă să fie instituţia în faţa căreia se stă la rând zeci de minute sau chiar ore. Cum de astăzi contribuabilii au putut să își plătească dările locale, direcția a fost luată cu asalt de sute de botoșăneni, potrivit unor surse. Sunt puse la dispoziţie variante moderne de plată, dar pe care majoritatea nu le accesează.

„Nu știu eu cu platforma, am o vârstă”

Pentru unii procedura pentru plata online nu este atât de simplă, asta deoarece este nevoie de un computer cu internet și de un card bancar. Persoanele care aleg să își plătească taxele și impozitele online ar trebui să aibă și competențe digitale elementare care lipsesc cu desăvârșirea mai ales în cazul persoanelor înaintate de vârstă.

„Așa scap de o grijă, nu știu eu cu platforma, am o vârstă, vorba aia”, a spus o botoșăneancă.

„Nu merg niciodată în primele zile pentru că toți se duc atunci. E mai simplu acolo, știi că angajații fac totul și eu nu stau cu stres că am greșit ceva. Nu, nici nu am încercat să plătesc online”, a declarat o altă botoșăneancă.

Variante moderne de plată

Din luna ianuarie 2022 a fost pusă la dispoziție platforma Avansis Online, care poate fi utilizată de pe orice computer cu sistem de operare Windows sau Mac și care poate fi accesată la următoarea https://online.primariabt.ro.

După aprobarea contului pe platforma online, utilizatorul va dispune de serviciile platformei, respectiv poate depune diferite documente precum: declarații fiscale online, cereri certificat fiscal online, petiții online, reclamații sau alte tipuri de documente online. Titularul unui cont poate reprezenta atât propria persoană cât și una sau mai multe persoane fizice sau juridice.

„Pentru consultarea și plata obligațiilor fiscale aveți la dispoziție și aplicatia Avansis Mobile, care poate fi utilizate de pe orice telefon cu sistem de operare Android sau IOS, și care poate fi descarcată din AppStore și GooglePlay, sau utilizând codul QR de mai sus. Primăria Municipiului Botoșani – Direcția de Impozite și Taxe Locale vă oferă posibilitatea accesului, în calitate de persoană fizică sau juridică, și înregistrarea ca utilizator pentru plata impozitelor și taxelor locale prin Sistemul Naţional Electronic de Plată Online al impozitelor şi taxelor (SNEP) folosind ghiseul.ro”, au transmis reprezentanții primăriei.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
8.9 ° C
9.6 °
6.1 °
74 %
1.7kmh
0 %
Dum
20 °
lun
20 °
mar
19 °
mie
12 °
joi
12 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...