marți, mai 21, 2024
AcasăLocalCaptivi în viscol. O ambulanță, o mașină de dializă, dar și mai...

Captivi în viscol. O ambulanță, o mașină de dializă, dar și mai multe autoturisme au rămas blocate în zăpadă în cursul nopții

O ambulanță care se deplasa la un caz, o mașină de dializă, dar și mai multe autoturisme au rămas blocate în zăpadă în cursul nopții, pe mai multe drumuri din județ.

 

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani au anunțat că pe timpul nopții de luni spre marți (n.r. – 8 spre 9 ianuarie 2024), s-au înregistrat opt apeluri din partea unor cetățeni care aveau nevoie de ajutor pentru că nu mai puteau înainta cu autoturismele din cauza zăpezii.

Astfel, pe pe DJ 208 D, între Bucecea – Hânțești, o mașină de dializă nu și-a mai putut continua drumul pentru a prelua un bolnav. Cazul a fost direcționat către Poliție și drumarii de la Direcție Drumuri Județene și Poduri Botoșani.

De asemenea, pe DC 13, între Săveni și Bodeasca, o ambulanță care se deplasa la un caz nu a mai putut înainta, fiind anunțați polițiștii, drumarii de la Secția Drumuri Naționale și cei de la Direcția Drumuri Județene și Poduri Botoșani.

Totodată, pe DJ 293, între Mileanca – Coțușca, o mașină a rămas înzăpezită, la fel și pe DJ 208 H, între Sulița și Cerbu și pe DJ 293, între Havârna și Dorohoi.

Reprezentanții ISU Botoșani au mai precizat că pe DN 29, la intersecția cu DJ 296 A, erau cinci autoturisme blocate, acolo intervenind polițiștii și drumarii Secției de Drumuri Naționale, iar pe DJ 208H, releu Baisa, trei mașini în care erau patru persoane au rămas înzăpezite, la acest caz intervenind pompierii.

De asemenea, pe DC 77, o cisternă de 3,5 tone a derapat la intrarea pe barajul Rogojești.

Reprezentanții ISU au precizat că județul Botoșani se află sub incidența unei atenționări meteorologice tip Cod Galben de ninsori, viscol și polei până marți, la ora 10:00. În continuare, pe celelalte drumuri din județ se circulă în condiții de iarnă.

Vă reamintim că, județul Botoșani se află sub incidența unei atenționări meteorologice tip Cod Galben de ninsori, viscol și polei până astăzi, la ora 10:00.

Dacă sunteți nevoiți să porniți la drum, informați-vă despre condițiile de trafic. Puneți în mașină lucruri necesare în caz de urgență: lanțuri antiderapante, lopată pentru zăpadă, lanternă, un sac cu nisip, apă, pături, încărcător pentru telefon.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
23.7 ° C
23.8 °
23.6 °
42 %
7.9kmh
33 %
mar
24 °
mie
24 °
joi
25 °
vin
26 °
sâm
23 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Când te gândești la Cel de Sus şi aștepți să se gândească și El la tine măcar în campania electorală.

EDITORIAL

Știți treaba aia cu „ai grijă ce-ți dorești că s-ar putea să ți se întâmple”? Ei bine, după ani întregi în care am tot...

EPIGRAMA ZILEI

Stătea pe un șezlong, la soare, În slip și fără sutien Și-avea un bust atât de mare Că da pe-afară din ... catren! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...