spot_img
luni, aprilie 29, 2024
AcasăLocalZiua Culturii Naționale, sărbătorită de elevii Colegiului „Mihai Eminescu”

Ziua Culturii Naționale, sărbătorită de elevii Colegiului „Mihai Eminescu”

Ziua Culturii Naționale a fost și în atenția profesorilor și elevilor de la Colegiul Național ,,Mihai Eminescu” Botoșani.

Printre numeroase activități organizate și desfășurate astăzi, 15 ianuarie 2024, se numără și finalizarea unui proiect educațional, intitulat ,,Eminescu și eminescienii”. Coordonați de profesoarele Violeta Zamfirescu și Andreea Suceveanu, elevii au demonstrat că artele se armonizează, ca dovadă a prețuirii valorilor culturale și spirituale. Rapsodia Română compusă de George Enescu a reprezentat un fundal desăvârșit pentru recitarea versurilor scrise de Mihai Eminescu, mari creatori ce și-au hrănit inspirația de pe aceleași meleaguri botoșănene.

Evidențierea importanței Zilei Culturii Naționale s-a petrecut într-un context omagial, literatura, arta vizuală și muzica unindu-se, spre bucuria celor prezenți, elevi, profesori, directorii colegiului, precum și reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Botoșani.

„Colegiul nostru păstrează o tradiție în acest sens”

Elevii au prezentat un colaj de imagini și versuri, readucând în atenția publicului texte poetice rar abordate, dar și texte consacrate. Din frumusețea florilor devenite motive la poetul Mihai Eminescu, din emoția cântecelor interpretate de elevi și din exemplele de bună practică îndrăgite de aceștia (realizarea unor semne de carte, având ca elemente comune flori albastre și versuri eminescine), toți participanții s-au ales cu bucuria reîntoarcerii la lectură, la carte, la poezie, la frumusețe, la valori.

,,Este datoria noastră, ca dascăli, să menținem educația în privința dezvoltării armonioase a acestei generații mult prea interesate de evoluție, de progres și de viitor. Ne străduim să îmbinăm activitatea la clasă cu pregătirea suplimentară pentru performanță, dar și cu activități extrașcolare, menite să consolideze valori morale, civice și culturale. Colegiul nostru păstrează o tradiție în acest sens: organizăm an de an activități care să celebreze atât personalitatea poetului nostru național, cât și Ziua Culturii Naționale”, a declarat Cristina Chiriac, directorul Colegiului Național ,,Mihai Eminescu”.

Manifestarea atitudinii de prețuire a valorilor locale și naționale s-a concretizat și în depunerea de flori la monumentul din fața colegiului de către elevii colegiului însoțiți de profesori.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
20.6 ° C
20.6 °
19.9 °
39 %
4.5kmh
0 %
lun
20 °
mar
20 °
mie
21 °
joi
22 °
vin
22 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Antrenorul FC Botoșani cățărat pe gard pentru ultimele indicații la meciul cu Dinamo.

EDITORIAL

De când am intrat în Uniunea Europeană banii au curs gârlă, mult peste 70 de miliarde de euro, continuă să vină și vor mai...

EPIGRAMA ZILEI

S-a enervat și a urlat De s-a cutremurat orașul Când și-a găsit soțul în pat Cu ... iepurașul!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...