spot_img
joi, mai 2, 2024
AcasăLocalMunicipiu „ciuruit” de gropi spre disperarea botoşănenilor (video)

Municipiu „ciuruit” de gropi spre disperarea botoşănenilor (video)

Mai multe străzi din municipiul Botoșani, artere principale, dar și drumurile mici din cartiere sunt pline de gropi. Totul spre disperarea conducătorilor auto, care sunt nevoiți zilnic să facă slalom printre cratere.

Botoșănenii sunt sătui până peste cap să le tot cedeze bucșele, arcurile și amortizoarele mașinilor pe care le conduc. „Este inacceptabil. Dacă reușești să ieși de pe Centură, îți bagi mașina direct în service, mai ales noaptea”, a spus un botoșănean.

„Efectele devin catastrofale”

Problema străzilor „ciuruite” de gropi a fost adusă în discuție și în plenul CL de către Marcel Gheorghiță, consilier local din partea USR.

„De doi ani de zile tot atrag atenția asupra Centurii, singurei Centuri din Botoșani, anume strada Pacea. De doi ani de zile tot am spus că este într-o stare deplorabilă. Acum, după trecerea iernii, se pare că au apărut noi cratere, au sărit și plombele care erau. Strada Pacea și toată Centura, din Zona Industrială până la intersecția cu Primăverii, este o capcană, mai ales pentru cei care circulă noaptea. Sunt zeci de cetățeni care solicită niște reparații normale, dacă nu o asfaltare integrală. Gropile au deja niște dimensiuni destul de mari și efectele devin catastrofale. Am și colegi care și-au stricat deja mașinile”, a spus consilierul USR Marcel Gheorghiță.

În continuarea interpelării, consilierul a făcut un apel la primarul Cosmin Andrei, care nu a luat parte la ședință fiind într-o delegație, să mai iasă din birou pentru a constata problemele grave cu care se confruntă municipiul. „Îl rog pe domnul primar să iasă puțin din birou, să meargă un pic pe Centură, să constate și să solicite celor care trebuie să facă acele reparații, pentru că deja situația este gravă”, a mai Marcel Gheorghiță.

„Ați reușit să faceți praf și centrul orașului”

Consilierul liberal Eugen Țurcanu a avut aceleași observații, însă a suplimentat lista cu zonele împânzite de gropi.

„La fel este și pe Marchian. Eu înțeleg că tot ați insistat pe periferii să le faceți ca în centru, dar chiar ați reușit să faceți praf și centrul orașului. În sensul giratoriu de pe Marchian este o groapă unde îți rupi mașina. În ce lume trăiți de nu vedeți? Nu mă adresez lui Cosmin, mă adresez creierilor din primărie care sunt prezenți pe aici, la tot felul de directori, șefi care taie și spânzură. Pe Marchian este o groapă, groapă de îți rupi mașina. Domnul Toma, domnul Buhăianu, dumneavoastră unde trăiți? Pe strada Doboșari la fel, când ieși din Botoșani, îți rupi mașina. Asta ca să vă dau alt exemplu în afară de strada Pacea”, a spus consilierul PNL Eugen Țurcanu.

Primarul Cosmin Andrei a lipsit de la ședința de Consiliu Local fiind plecat într-o delegație. Așadar, cei doi consilieri ar urma să primească răspunsuri în scris la interpelările formulate.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
16.5 ° C
19.6 °
16.1 °
44 %
0.9kmh
100 %
joi
16 °
vin
23 °
sâm
19 °
Dum
22 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doamna tot nu cedează locul din centru, că e puterea obișnuinței. După alegeri o să fie mai greu.

EDITORIAL

Suntem în plină campanie electorală, deși până la startul oficial mai e ceva vreme. Candidații bombardează electoratul cu promisiuni care de care mai gogonate,...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...