spot_img
sâmbătă, mai 4, 2024
AcasăLocalUn politician de cuvânt: Cristian ACHIȚEI

Un politician de cuvânt: Cristian ACHIȚEI

Cea mai bună perioadă din istorie la capitolul dezvoltării infrastructurii rutiere botoșănene

S-a ținut de cuvânt!

Finalizarea proiectelor de modernizare a infrastructurii rutiere promise de senatorul CRISTIAN ACHIȚEI face din anii 2023-2024 cea mai rodnică perioadă de dezvoltare din istoria județului Botoșani

Anul 2023 a fost cel mai bun din toată istoria județului Botoșani în privința dezvoltării infrastructurii rutiere. Proiecte însumând sute de milioane de euro de modernizare a drumurilor botoșănene au fost deja finalizate sau au ajuns foarte aproape de finalizare. Numitorul comun al tuturor acestor investiții este senatorul botoșănean Cristian Achiței.

Cristian Achiței, senator: ”Sunt mândru că, prin ducerea la bun sfârșit a acestor investiții, mi-am onorat toate angajamentele asumate în campaniile electorale, demonstrându-le celor care au avut încredere în mine și m-au votat că nu s-au înșelat și că sunt un om de cuvânt:

– Modernizarea Drumului Național DN 29D Botoșani-Ștefănești – finalizată.

– Modernizarea Drumului Național DN 28B Botoșani-Tg. Frumos – realizată în procent de peste 90%, urmând a fi finalizată în cel mai scurt timp în acest an.

– Modernizarea celor peste 100 de kilometri ai Drumului Strategic – finalizată.

Da, dragi botoșăneni, se poate și așa: să respecți ca politician întru totul cuvântul dat alegătorilor în campaniile electorale! Adică, așa cum înțeleg eu lucrurile, să promiți în campania electorală doar ceea ce poți face și, după aceea, în timpul mandatului, să faci tot ceea ce ai promis!”.

Modernizarea DN 29D Botoșani-Ștefănești – FINALIZATĂ

Vă mai aduceți aminte cum se circula de la Botoșani la Ștefănești în urmă cu doar trei ani? Slavă Domnului, zgâlțâielile pe care le înduram cu toții deplasându-ne pe acest drum național nu mai sunt astăzi decât niște simple amintiri. Demararea proiectului de modernizare a fost posibilă ca urmare a depunerii unui amendament la Legea Bugetului de Stat pentru anul 2020 de către senatorul Cristian Achiței: ”Sunt mândru că am participat la realizarea acestui obiectiv major de infrastructură rutieră al județului nostru din faza inițierii sale și până la recepția finală! Rezultatele acestor eforturi sunt vizibile în teren, palpabile, concrete, în folosul direct al zecilor de mii de botoșăneni care utilizează acest drum, ca și în folosul economiei județului, care poate căpăta un impuls consistent odată cu valorificarea de către transportatori a axei rutiere spre Republica Moldova, prin vama de la Stânca-Costești. Pe de altă parte, sunt în continuare extrem de implicat în rezolvarea ultimei probleme legate de DN 29D Botoșani-Ștefănești și anume modernizarea tronsonului de 2,5 km de la mijlocul drumului. Am făcut deja numeroase demersuri pentru urgentarea acestei investiții, inclusiv prin adresarea de întrebări și interpelări către ministrul Transporturilor și sunt sigur că vom vedea și acest tronson modernizat”.

Modernizarea DN 28B Botoșani-Tg. Frumos – foarte aproape de FINALIZARE

Botoșănenii pot circula deja la această dată în condiții foarte bune spre Iași sau spre sudul țării prin Tg. Frumos. Modernizarea Drumului Național DN 28B, atât de important pentru județul nostru, este foarte aproape de finalizare. După ani buni de stagnare a proiectului, investiția în modernizarea DN 28B a putut fi în cele din urmă inițiată ca urmare a includerii în Legea Bugetului de Stat pentru anul 2018 a unui amendament avându-l ca autor pe același senator Cristian Achiței.

Singurele tronsoane de drum pe care, în prezent, încă nu sunt așternute straturile asfaltice însumează mai puțin de 1 kilometru din lungimea totală a drumului. Este vorba de cele trei zone cu alunecări de teren, din apropierea Mănăstirii Zosin și, respectiv, de la limita dintre județele Botoșani și Iași. Constructorul lucrează în această perioadă la consolidarea celor trei tronsoane, ultima etapă a întregului proiect de modernizare a DN 28B Botoșani-Tg. Frumos.

Modernizarea celor peste 100 de kilometri ai Drumului Strategic – FINALIZATĂ

Proiectul de modernizare a Drumului Strategic l-a avut ca inițiator pe Cristian Achiței încă din perioada în care ocupa funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Botoșani.

Cristian Achiței, senator: ”Am lăsat acest proiect în anul 2016 administrației PSD la cheie, așa cum am spus chiar atunci, adică cu tot cu finanțare asigurată din bani europeni. Că PSD-ul a pierdut patru ani de pomană, nereușind să demareze imediat investiția și crescând exponențial cheltuielile, este o altă discuție. Acum, însă, sunt bucuros să văd că modernizarea a fost finalizată pe toate tronsoanele și că botoșănenii pot beneficia de calitatea acestor drumuri județene pe care le-am inclus în Drumul Strategic”.

Continuăm împreună în același ritm!

Cristian Achiței, senator: ”Investițiile în infrastructura rutieră botoșăneană trebuie să continue în același ritm sau chiar într-un ritm și mai accelerat! Ca inginer de drumuri, dar și ca om politic responsabil, am propria viziune în privința viitorului transporturilor pe drumurile din județul nostru. Sunt foarte implicat în derularea proiectelor privitoare la drumul expres Botoșani-Suceava și la drumurile naționale încă nemodernizate din județ, proiecte aflate în diverse stadii de evoluție, în realizarea centurilor ocolitoare ale celor două municipii și orașului Flămânzi, în rezolvarea problemelor cu accidentele înregistrate în punctele negre de la Roșiori și Baisa, ca și în reabilitarea podurilor și podețelor aflate în stare necorespunzătoare. Rețeaua de drumuri a județului, de calitatea căreia depinde deschiderea economiei botoșănene către țară și lume, va continua să fie preocuparea mea nr. 1 în întreaga mea activitate. Dragi botoșăneni, continuăm împreună!”.

 

Acest material reprezintă punctul de vedere al senatorului Cristian Achiței.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
17.7 ° C
18.2 °
17.6 °
48 %
4.3kmh
8 %
sâm
19 °
Dum
22 °
lun
25 °
mar
25 °
mie
14 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Liberalii au venit cu mesaje tematice pe tricouri, deci teoretic știu cum stă treaba. Mai trebuie să le spună și lui Iohannis, Ciucă.

EDITORIAL

A trecut și ziua de 1 Mai, cunoscută în trecutul din ce în ce mai îndepărtat drept și „Paștele comunist”. O zi destul de...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...