spot_img
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăLocalVernisaj deosebit la Galeriile de Artă

Vernisaj deosebit la Galeriile de Artă

Galeriile de artă „Ștefan Luchian” din Botoșani au găzduit, joi, 1 februarie, vernisajul expoziției – concurs de arte plastice ,,Omagiu Ștefan Luchian”, unde au fost expuse diverse lucrări de artă realizate de tineri. Sala de expoziție a fost plină de copiii și adolescenții care au putut admira lucrările participanților, atât din Botoșani, cât și din toată țara.

Ajunsă la cea de-a XVII-a ediție, expoziția-concurs „Omagiu Ștefan Luchian” este o activitate tradițională în cadrul zilelor liceului de artă ,,Ștefan Luchian” care a împlinit recent 67 de ani de existență.

Au fost înscrise aproximativ 400 de lucrări, atât de la liceele de artă, cât și de la cele cu profil teoretic din toată țara, inclusiv din Botoșani, iar tematica a fost la liberă alegere. În sala de expoziție au fost prezentate lucrări de pictură, sculptură, grafică, modelaj, design vestimentar și studii de arhitectură.

„Această activitate este un prilej de a ne exprima respectul și recunoștința față de întreaga contribuție pe care și-a adus-o pictorul Ștefan Luchian la dezvoltarea artei moderne românești”, a declarat directoarea liceului de artă „Ștefan Luchian”, Beatrice Păpădie.

Totodată, la vernisaj au fost prezente câteva oficialități botoșănene, precum președintele Consiliului Județean Botoșani – Doina Federovici, inspectorul școlar general – Bogdan Suruciuc, inspectorul școlar adjunct – Cristina Bălăucă și inspectorul școlar pentru arte – Diana Haralamb care i-au premiat pe participanții entuziasmați și nerăbdători.

Evenimentul a fost coordonat de profesoarele de arte plastice Alina Munteanu, Elena Șurghin și Cristina Ciobanu care au distribuit lucrările juriului ce a fost coordonat de profesorul universitar Cristian Ungureanu.

Cei care sunt interesați să vadă expozițiile de artă o pot face până pe data de 7 februarie, când va lua sfârșit evenimentul.

– Andy Ciotir, reporter în cadrul redacţiei BUZZ

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
10 ° C
10 °
9.4 °
96 %
3.6kmh
100 %
mie
19 °
joi
19 °
vin
11 °
sâm
18 °
Dum
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Asta înseamnă să te pregătești bine pentru programul rabla.

EDITORIAL

Ați auzit ce isprăvi a mai comis Marcelașul cel Viteaz în ultimele zile? Ar cam trebui. Nu de alta, dar românilor le place să...

EPIGRAMA ZILEI

Un termen interesant: Poate fi mașină nouă, Numele unui savant Sau ...  instrument de spart ouă! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...