spot_img
marți, aprilie 30, 2024
AcasăLocalLUMEA PE DOS. La poliție adunate și-napoi la lume date

LUMEA PE DOS. La poliție adunate și-napoi la lume date

În fiecare zi, polițiștii înregistrează tot felul de evenimente sesizate de botoșăneni. Câteva dintre aceste cazuri sunt mediatizate de către reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), împreună cu o serie de acțiuni derulate de structurile de poliție în localitățile județului.

Infracțiuni la regimul rutier

La data de 4 februarie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul public, din comuna Cervicești, un autovehicul condus de un bărbat, de 57 de ani, din comuna Leorda.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, iar autovehiculul pe care îl conducea nu era înmatriculat.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere fără permis și conducere a unui autovehicul neînmatriculat.

Bărbat depistat sub influența substanțelor psihoactive

La data de 4 februarie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe Aleea Ostașilor, din municipiul Botoșani, un autoturism, condus de un tânăr de 25 de ani, din aceeași localitate.

Întrucât acesta avea un comportament suspect, a fost testat cu aparatul DrugTest, rezultatul indicând posibila prezență în organism a substanțelor psihoactive. Ulterior, tânărul a fost condus la o unitate spitalicească pentru recoltarea de probe biologice.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența substanțelor psihoactive.

Blocada la Săveni

La data 4 februarie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Săveni, împreună cu cei ai Secției de Poliție Rurală nr. 9 Vlăsinești au acționat pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică și pentru prevenirea accidentelor rutiere, care au drept cauză generatoare consumul de băuturi alcoolice și de substanțe psihoactive.

În cadrul activităților desfășurate au fost legitimate peste 60 de persoane și controlate 42 de autovehicule, iar 25 dintre conducătorii auto au fost testați alcoolscopic, rezultatele fiind negative.

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 20 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 3.400 de lei, pentru abateri la regimul rutier.

Acțiune a Serviciului Rutier pe străzile din municipiu

În noaptea de 4 spre 5 februarie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat o acțiune cu efective mărite, pe raza municipiului Botoșani, beneficiind de sprijinul polițiștilor de investigații criminale, a celor de investigare a criminalității economice, a polițiștilor pentru acțiuni speciale și a jandarmilor.

Astfel, în cadrul activităților desfășurate au fost legitimate peste 140 de persoane, 9 dintre acestea fiind supuse controlului corporal, fără a fi identificate bunuri interzise la deținere, 3 persoane au fost conduse la sediul poliției, iar 10 persoane au fost sancționate econtravențional cu amendă în valaore totală de 2.500 de lei, pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială.

Totodată, au fost controlate 126 de autovehicule, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 72 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 32.000 de lei și au fost reținute 6 permise de conducere și 8 certificate de înmatriculare.

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității economice au controlat 6 localuri publice, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale, în valaore de 17.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor legale privind obligația utilizării caselor de marcat electronice. De asemenea, au fost confiscați peste 1.000 de lei, reprezentând numerar nefiscalizat.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
19.9 ° C
19.9 °
19.9 °
39 %
5.2kmh
2 %
mar
20 °
mie
21 °
joi
22 °
vin
22 °
sâm
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Încă e bine, faza următoare e că dispar și camerele de luat vederi.

EDITORIAL

Nu e prima dată când pomenesc de Cănuță-om sucit, acel personaj aparent inventat de Caragiale, dar cât se poate de reprezentativ pentru spațiul mioritic....

EPIGRAMA ZILEI

Lumina din felicitare Să n-o considerați plocon, Ne costă ea, pe fiecare Cu mult mai mult ca la … E on!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...