spot_img
joi, mai 2, 2024
AcasăLocalVernisaj de artă organizat de Muzeul Judeţean

Vernisaj de artă organizat de Muzeul Judeţean

Muzeul Judeţean, prin Galeria Colecția de Artă, a găzduit sâmbătă vernisajul expoziției ,,Grafică și sculptură” a sculptorilor Kadar Dombi Peter, Sebestyen Robert și a graficianului Kato Valdimir.

Sculptorul Kadar Dombi Peter a expus statui din lut și piatră cu personaje care arată România tradițională. ,,Pasiunea pentru locul natal, pentru oamenii de acolo, pentru tradiție l-au făcut să dea viață lutului”, a spus Ana Coșereanu, cea care a prezentat evenimentul.

Sebestyen Robert a inclus în expoziție sculpturi din lemn, aflate în diferite stadii de execuție. Kato Valdimir a participat cu lucrări de grafică pe pânză.

Evenimentul a început cu un moment muzical la clarinet. La final, cei prezenți au luat parte la un un mic recital susținut de profesorul de chitară Ludvic Schibinschi.

Robert Sebestyen este sculptor și s-a născut în 1975, la Miercurea Ciuc. Este profesor de sculptură şi desen și a participat la tabere de creaţie și expoziții de grup atât în țară cât și în străinătate.

Sculptorul Peter Kadar-Dombi s-a născut în 1955, la Mărtiniş (Harghita). A început să modeleze viața țărănească secuiască în Corund, unde a fost și profesor. A participat la peste 60 de expoziţii colective şi personale, atât în ţară, cât şi în străinătate.

Vladimir Kato este grafician, pictor, caricaturist, artist fotograf şi ziarist. S-a născut în 1958, în Gheorgheni (Harghita). A participat la peste 270 de expoziţii colective şi de grup, în ţară şi în străinătate cu lucrări de grafică, acuarelă, pastel, gravură şi pictură în ulei. A ilustrat peste 85 de volume literare şi peste 2.500 de articole, fotografii, caricaturi şi ilustraţii apărute în diferite reviste şi ziare.

– Mădălina MIHAI, reporter în cadrul redacţiei BUZZ

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
23.7 ° C
23.8 °
22.7 °
33 %
3.1kmh
92 %
joi
23 °
vin
22 °
sâm
19 °
Dum
22 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doamna tot nu cedează locul din centru, că e puterea obișnuinței. După alegeri o să fie mai greu.

EDITORIAL

Suntem în plină campanie electorală, deși până la startul oficial mai e ceva vreme. Candidații bombardează electoratul cu promisiuni care de care mai gogonate,...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...