spot_img
duminică, mai 26, 2024
AcasăLocalCostel Șoptică a renunțat la conducerea PNL Botoșani

Costel Șoptică a renunțat la conducerea PNL Botoșani

Costel Șoptică, președinte organizației județene a PNL Botoșani, a demisionat din funcție în favoarea lui Valeriu Iftime, președinte al Camerei de Comerț și patron al FC Botoșani.

După o lungă perioadă în care s-a tot vehiculat plecarea lui Șoptică de la conducerea liberalilor botoșăneni, astăzi, anunțul a fost făcut chiar de acesta pe rețelele de socializare.

Decizia ar fi fost luată după ce afaceristul Valeriu Itfime și-a anunțat candidatura pentru președinția Consiliului Județean Botoșani din partea PNL, deși inițial se arăta interesat de un loc în Senatul României.

„În cadrul întâlnirii de astăzi ce a avut loc la Sediul Central al Partidului Național Liberal din Modrogan, domnul Valeriu Iftime și-a anunțat candidatura pentru președinția Consiliului Județean Botoșani din partea PNL. Așa cum am promis în conferința de presă și mai cu seamă respectând deciziile BPN al Partidului Național Liberal cu privire la candidatura pentru Consiliul Județean, țin să vă anunț că mă retrag din funcția de președinte al Filialei PNL Botoșani, urmând ca domnul Iftime care și-a asumat candidatura pentru CJ să devină președinte interimar al Filialei”, a transmis Costel Șoptică.

Aproape o lună de negocieri

Încă de la începutul lui februarie au apărut primele discuții legate de înlocuirea lui Șoptică cu Iftime în vârful organizației județene a PNL Botoșani. Zvonurile au stârnit rumoare în rândul liberalilor botoșăneni, aceștia nefiind de acord cu o posibilă președinție a afaceristului. Ba mai mult, primarii din teritoriu au întocmit și o listă a susținătorilor lui Șoptică. Listă pe care președintele PNL Botoșani ar fi trebuit să o prezinte conducerii centrale a Partidului Național Liberal, respectiv lui Nicolae Ciucă.

„Nici vorbă de demisie”

Potrivit unor surse, şeful PNL, Nicolae Ciucă, i-ar fi cerut în repetate rânduri lui Costel Șoptică să facă un pas în spate. Afaceristul Valeriu Iftime ar fi fost cel care urma să preia şefia PNL Botoșani. Doar că, în cadrul conferinței de vineri, 9 februarie, Șoptică s-a rezumat la a spune că „nici vorbă de demisie. La această oră, președintele filialei Botoșani este Costel Șoptică”. Mai mult, acesta l-a prezentat pe Iftime ca fiind doar un simplu membru, dar cu care se va consultat în deciziile importante și care are o „putere foarte mare” în partid.

Mai mult, Iftime a subliniat că nici nu își dorește să preia conducerea organizației, fiind conștient de repercusiunile produse în contextul alegerilor.

„Nu aș vrea să tai și să spânzur, orice schimbare radicală ar produce niște pierderi insurmontabile pentru alegerile viitoare, care sunt în 3-4 luni de zile. O schimbare de lider poate crea o convulsie care e greu de oprit. Faptul că eu pot să fac lucrul ăsta, faptul că eu am o anumită putere, încerc să mi-o exercit. (…) Cu sau fără funcția de președinte, am o putere foarte mare în PNL. (…) Aveți încredere, avem nevoie de timp pentru a nu distruge ceea ce este construit”, a transmis Valeriu Iftime.

Gireadă s-a retras din funcție din cauza modului în care și-a făcut intrarea Iftime

Reacțiile la „marea putere” cu care a intrat Iftime în partid nu au încetat să apară. La câteva zile distanță, Verginel Gireadă s-a retras din funcția de prim-vicepreședinte al Biroului Permanent Județean al PNL Botoșani. Anunțul a fost făcut de acesta tot pe o rețea de socializare. Contactat de reporterii „Monitorul”, Gireadă a spus că motivul pentru care pleacă este din cauza modului în care Valeriu Iftime și a făcut intrarea în partid. Acesta a punctat că încă se fac presiuni de la nivel central asupra lui Șoptică pentru a renunța la funcție.

„Nu am nimic cu domnul Iftime că a venit, dar procedura nu a fost una statutară. Ca să vii cu puteri depline de la București, să nu fii nici membru PNL și să faci adeziune în ziua în care dai declarații de presă, n-am găsit nicăieri în statutul ăla și l-am citit de vreo trei ori. E o bâlbâială totală”, declara Verginel Gireadă.

 

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
14.1 ° C
15.6 °
10.5 °
63 %
1.2kmh
8 %
Dum
24 °
lun
20 °
mar
18 °
mie
17 °
joi
16 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Dacă tot a rămas loc, lucrătorii au pus și afișe cu dezinsecția. Ori o fi o aluzie, ceva.

EDITORIAL

România ca studiu de caz. Deși aleșii susțin cheltuirea responsabilă a banului public și fiecare premier se laudă cu blocarea angajărilor la stat, fac...

EPIGRAMA ZILEI

Frumoasă foc la trup și chip Ea sta cu fundul pe nisip, Și-orice bărbat, cât de cuminte, Simțea cum plaja-i mai … fierbinte !   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...