spot_img
vineri, mai 3, 2024
AcasăLocalAjutoare umanitare pentru copiii instituționalizați (video)

Ajutoare umanitare pentru copiii instituționalizați (video)

Un transport cu ajutoare umanitare a ajuns la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Botoșani. Produsele destinate copiilor institutionalizaţi au fost predate instituţiei chiar de ministrul Familiei, Natalia Intotero.

Oficialul guvernamental a vizitat Centrul de Plasament „Prietenia” din subordinea DGASPC, ocazie cu care au fost aduse materiale disponibilizate de Guvernul României din Rezervele de Stat pentru copiii din sistemul de protecție public, dar și cel gestionat de ONG-uri. Este vorba despre paturi, perne, salatele, lenjerii și pijamale.

Toate județele țării s-au aflat pe listă pentru refacerea stocurilor necesare copiilor din centrele de plasament. Botoșaniul are 328 de micuți care vor beneficia de materialele noi.

„Sunt aici, la Botoșani, cu prilejul recepționării materialelor primite de la Administrația Națională a Rezervelor de Stat. Vor fi materiale pentru cei 328 de beneficiari instituționalizați, atât din subordinea DGASPC, cât și pentru copiii ce se află în grija ONG-urilor. Este un lucru firesc să încercăm să facem mai mult”, a spus Natalia Intotero, ministrul Familiei.

„Copii care dormeau pe saltele cu ploșnițe”

Însă Natalia Intotero recunoaște că a solicitat acest sprijin pentru că, aflată într-o vizită într-un județ din țară, a observat un caz dramatic, mai mulți copii dormeau pe saltele cu ploșnițe.

„A fost o întrebare pe care am adresat-o Administrației Naționale pentru Rezervele Statului după vizitele pe care le-am efectuat în teritoriu. Am ajuns într-un județ, nu Botoșani, alt județ, nu voi da numele ca să nu existe supărări. Acolo erau copii care dormeau pe saltele cu ploșnițe. Odată întâmplat un astfel de incident într-un centru, indiferent de câte activități de deratizare ai face, categoric nu pot fi distruse. De aceea trebuie înnoit și era nedrept să facem solicitare doar pentru un județ”, a precizat ministrul Familiei.

La Botoșani, materialele vor fi utilizate în funcție de nevoile și solicitările fiecărui centru din subordinea DGASPC. „În fiecare an cumpărăm în funcție de gradul de uzură. Primim referate de la centre, așa ne spun câte ne trebuie. Tot timpul cumpărăm, dar niciodată nu am avut o rezervă așa de mare. (…)Le vom da în folosință în funcție de necesități”, a declarat Doina Nacu, director al DGASPC Botoșani.

 

 

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
14.5 ° C
14.6 °
10.5 °
69 %
1.2kmh
100 %
vin
23 °
sâm
19 °
Dum
22 °
lun
25 °
mar
26 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Dacă vrei ceva bine făcut, tot tu cu mâna ta trebuie să faci.

EDITORIAL

Respectând proporțiile, și recunoscând din start atipicul comparației, este posibil ca din punctul de vedere al celor implicați, depunerea dosarelor de candidaturi să fie...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...