spot_img
duminică, mai 5, 2024
AcasăLocalIubire interzisă plătită cu libertatea! Idilă cu o puștoaică începută pe Facebook...

Iubire interzisă plătită cu libertatea! Idilă cu o puștoaică începută pe Facebook și terminată în pușcărie

Caz neobișnuit înregistrat în județ, unde un tânăr a cunoscut o minoră, a întreținut raporturi sexuale cu ea, după care s-a căsătorit cu dânsa, dar cu toate acestea a fost condamnat la închisoare cu executare pentru act sexual cu o minoră.

Întreaga poveste ar fi început prin 2020, când Marian B., pe atunci în vârstă de 26 de ani, de loc din Ionășeni, comuna Trușești, a cunoscut-o pe Facebook pe Florentina F., de 13 ani, din Săveni, care îl abordase direct și i-a spus că îi place de el.

Fata i-a spus vârsta exactă, dar la începutul discuțiilor tânărul nu s-a arătat deranjat de vârsta fetei întrucât nu ar fi avut de gând să înceapă o relație serioasă cu aceasta. Totuși, cu trecerea timpului, au început să se cunoască mai bine și s-au îndrăgostit unul de altul. „Nu ne-am trimis poze, dar vorbeam pe aplicația de messenger și ne vedeam pe camera video”, a povestit ulterior Marian B. Prima dată s-au întâlnit față în față în cursul lunii februarie 2021 în orașul Săveni, tot la rugămințile fetei, care dorea să-l vadă.

Căsătorie cerută în instanţă

În seara de 24 august 2021 cei doi s-au întâlnit în Săveni, după care fata a urcat în mașina tânărului și a mers, de bună voie, la locuința acestuia. „Pentru a o lua de nevastă așa cum este tradiția la noi și pentru a ne muta împreună, deși nu aveam acordul părinților acesteia. Când am ajuns la locuința mea, am întreținut un sigur raport sexual normal consimțit neprotejat, fără a o forța în vreun fel și fără a o agresa”, s-a mai destăinuit Marian B.

A doua zi de dimineață, mama fetei a sunat la 112 întrucât nu mai știa nimic de ea, a reperat-o, iar mai apoi a luat-o casă. În seara aceleiași zile, tânărul a convocat “bătrânii” din sat pentru a discuta cu mama fetei. Doar că a urmat ancheta poliției, iar lucrurile nu s-au mai concretizat.

Audiat de polițiști, Marian B. a susținut că fata a fost de acord să întrețină raportul sexual și să întemeieze o familie. Fata a fost interogată la rândul ei și a confirmat toate cele spuse de tânăr. Ba mai mult, ea a renunțat la școală și a locuit împreună cu iubitul ei. Prima dată fără acte, dar în martie 2023 Florentina F. s-a adresat instanței de judecată solicitând căsătoria, deși era minoră. Decizia magistraților a venit pe 23 iulie 2023, aceștia consimțind căsătoria celor doi.

Tânărul avea antecedente penale

Doar că, în urma sesizării la 112 din partea mamei fetei, Marian B. a fost acuzat de act sexual cu o minoră și a fost trimis în judecată. Ca și în anchetă, tânărul a recunoscut totul și a susținut că așa este tradiția la ei. Doar că Marian B. avea antecedente penale, iar judecătorii nu au mai avut cum să treacă cu vederea, legea sancționând orice act sexual cu un minor având vârsta între 13 și 15 ani.

La pronunțarea sentinței, judecătorii au ținut cont de circumstanțele atenuante și au redus pedeapsa. Cu toate acestea, tânărul a fost condamnat la închisoare cu executare. Sentința definitivă a venit luni, pe 11 martie a.c., când magistrații Curții de Apel Suceava l-au condamnat la opt luni de închisoare, în regim de detenție.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
20.6 ° C
21 °
20.5 °
42 %
2.4kmh
95 %
Dum
22 °
lun
25 °
mar
26 °
mie
14 °
joi
12 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Liberalii au venit cu mesaje tematice pe tricouri, deci teoretic știu cum stă treaba. Mai trebuie să le spună și lui Iohannis, Ciucă.

EDITORIAL

A trecut și ziua de 1 Mai, cunoscută în trecutul din ce în ce mai îndepărtat drept și „Paștele comunist”. O zi destul de...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...