spot_img
vineri, mai 3, 2024
AcasăLocalO mare companie din Botoșani face reduceri de personal

O mare companie din Botoșani face reduceri de personal

Reprezentanții Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Botoșani au confirmat recent că zeci de angajați ai Formens, una dintre cele mai mari companii din zonă, au fost concediați.

Compania Formens, cunoscută pentru contribuția sa la economia locală și pentru rolul său în furnizarea de locuri de muncă, a luat o decizie dificilă de a face reduceri în echipă. Această acțiune vine în contextul unor presiuni economice.

Inițial, Formens și-a anunțat intenția de concediere colectivă pentru 96 de persoane din cei aproximativ 1.000 de angajați, iar ulterior au fost concediați cu 18 mai puține, respectiv 78 de persoane. Angajatorul și-a reconsiderat decizia pentru 14 persoane, iar patru au plecat din motive personale. După ce au fost anunțate concedieri colective, oamenii au intrat într-un interval de preaviz de 30 de zile, care se va sfârși de 2 aprilie.

„Este foarte important ca ei să nu renunțe la drepturile pe care le au”

Anunțarea acestei decizii a avut un impact imediat asupra angajaților și familiilor lor, care acum se confruntă cu incertitudinea și cu provocări financiare, însă reprezentanții AJOFM au promis să ofere asistență și sprijin angajaților afectați, inclusiv prin programe de reconversie profesională și facilități pentru reintegrarea în piața muncii.

„Este o perioadă grea, dar este foarte important ca ei să nu renunțe la drepturile pe care le au, acele drepturi ale unui șomer indemnizat, pentru că au foarte, foarte mule servicii pe care colegii mei le acordă și e păcat să le piardă dacă își dau demisia în această perioadă de preaviz”, a spus Anca Apăvăloaie, director al AJOFM Botoșani.

În prezent, Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă are în evidență peste 100 de locuri de muncă în confecții, iar această informație oferă o rază de speranță pentru persoanele afectate de concedierile recente de la Formens.

Însă tranziția către noi locuri de muncă poate fi o provocare pentru unii angajați. Este posibil ca abilitățile și experiența lor să nu se potrivească cu cerințele noilor poziții disponibile. În acest sens, programele de formare și reconversie profesională asigurate de AJOFM sunt esențiale pentru a facilita integrarea în noile locuri de muncă.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
16.6 ° C
16.6 °
15.5 °
56 %
0.5kmh
100 %
vin
23 °
sâm
19 °
Dum
22 °
lun
25 °
mar
17 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doamna tot nu cedează locul din centru, că e puterea obișnuinței. După alegeri o să fie mai greu.

EDITORIAL

Suntem în plină campanie electorală, deși până la startul oficial mai e ceva vreme. Candidații bombardează electoratul cu promisiuni care de care mai gogonate,...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...