joi, mai 9, 2024
AcasăLocalPolițiștii salvatori felicitați și de reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne

Polițiștii salvatori felicitați și de reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne

Cei trei polițiști care l-au găsit pe băiatul de doi ani din comuna Tudora, dat dispărut duminică după-amiază, au fost felicitați și de reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Totodată, povestea salvării a fost prezentată pe pagina de Facebook a ministerului. Postarea a atras sute de reacții și de comentarii, cei mai mulți felicitându-i pe polițiști sau arătându-și respectul față de această profesie. Cel mai probabil, cei trei polițiști – Laurențiu, Emanuel și Ionuț – vor fi recompensați și cu ocazia Zilei Poliției Române, care este marcată în fiecare an pe 25 martie, de Buna Vestire.

Modul în care a avut loc operațiunea de salvare a fost prezentat și pe pagina de Facebook a MAI.

După ore bune de căutări, au decis să caute în altă zonă.

-Haideți să căutăm și din partea opusă a pădurii, poate cel mic s-a îndepărtat mai mult decât credem, le-a transmis Ionuț. După jumătate de oră, în mijlocul pădurii, lui Laurențiu i s-a părut că a auzit ceva.

-Liniște, liniște! Cred că se aude ceva! Au început să îl strige pe cel mic după nume și au făcut liniște. După doar câteva secunde au auzit, foarte clar, un plânset de copil. Din instinct, au fugit, imediat, spre zona aceea. În imensitatea pădurii l-au găsit pe băiețel, sprijinit de un copac, desculț și ud.

-Mama, mama! repeta el.

-Chiar la ea o să te ducem! Vine și mami! O să fie bine! i-a spus unul dintre polițiști.

Au sunat imediat la colegii care coordonau activitatea de căutare!

-L-AM GĂSIT! ESTE TEAFĂR! Trimiteți rapid un echipaj în locul în care ne-ați lăsat!

Pe drum i-au dat celui mic apă și o banană și l-au învelit în pături groase. Cel mic nu a mai spus nimic tot drumul! Se liniștise! A simțit că a fost salvat și că va fi alături de mama sa! Ambulanța a ajuns imediat, iar băiețelul era în stare bună după o noapte în pădure și frig.

„Mulțumim tuturor cadrelor MAI implicate în această misiune contra-cronometru! Mulțumim tuturor oamenilor, care voluntar, s-au implicat în căutarea celui mic!”, au transmis reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne.

Micuțul se afla în grija bunicii materne în momentul în care a dispărut, părinții fiind plecați din țară. Duminică, bunica era în vizita la o cunoștință, iar cel mic a plecat fără să fie observat. Când au sesizat dispariția acestuia, cei din familie l-au căutat, după care au anunțat poliția. Alerta a fost dată în jurul orei 15, iar forțele de ordine au declanșat imediat operațiunile de căutare. Totodată, a fost solicitat sprijinul populației în încercarea de a-l găsi cât mai repede pe copil. Speranțele au apărut în momentul în care micuțul a fost observat pe niște imagini suprinse de camerele de supraveghere în timp ce mergea singur pe o potecă spre pădurea din apropiere. Întrucât terenul era accidentat, cu multe denivelări, zeci de poliţişti, jandarmi, pompieri şi poliţişti de frontieră au fost cooptați în acţiunile de căutare. Acestora li s-au alăturat și câțiva voluntari. Totodată, a fost adus și câinele de urmă din cadrul Poliției de Frontieră . De asemenea, au fost utilizate trei drone cu termoviziune, o șenilată și patru ATV-uri. Căutările băieţelului au continuat și pe tot parcursul nopţii de duminică spre luni, în ciuda vremii nefavorabile, a condițiilor grele și a întunericului. Luni, căutările au continuat, în sprijinul forțelor de ordine din județ venind și aproape 100 de jandarmi din județele învecinate – Suceava, Iași, Neamț și Bacău, dar și două elicoptere – unul din partea Inspectoratului General de Aviație, iar celălalt de la SMURD. Luni, în jurul orei 15, după aproape 25 de ore de la dispariție, băiatul a fost găsit în pădure, la aproape 3 kilometri de locul unde a fost observat ultima dată. Între timp, și părinții lui Radu Aryan au revenit din străinătate și le-au mulțumit salvatorilor.

 

 

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
17.7 ° C
17.7 °
17.6 °
48 %
1.9kmh
100 %
joi
17 °
vin
20 °
sâm
19 °
Dum
17 °
lun
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Când președinta CJ le dă drumul acasă celor care îi scriu pe Facebook, se cunoaște din prima propoziție.

EDITORIAL

Din lipsă de ceva mai bun, zilele acestea am ajuns pe la Buzz House. Filmul, nu altceva... Și pot spune că m-am îngrozit de-a...

EPIGRAMA ZILEI

Dacă Domnul ar decide Spre Pământ să îți iei zborul Ai vedea cum, prin partide, Tagma fură iar poporul! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...