spot_img
luni, aprilie 29, 2024
AcasăLocalLansarea oficială a candidaților PNL pentru alegerile din iunie. Dezvăluiri și sprijin...

Lansarea oficială a candidaților PNL pentru alegerile din iunie. Dezvăluiri și sprijin de la vârful liberalilor (video)

Organizația Județeană a Partidului Național Liberal (PNL) Botoșani și-a lansat oficial candidații pentru alegerile din iunie. Evenimentul s-a desfășurat în prezența unor lideri de vârf din PNL.

Astăzi, la evenimentul de lansare, în sprijinul liberalilor botoșăneni au fost Nicolae Ciucă, președintele partidului, dar și al Senatului, Lucian Bode, secretarul general al PNL, Ilie Bolojan, președintele CJ Bihor, și Gheorghe Flutur, președintele CJ Suceava.

În contextul alegerilor din iunie, liberalii botoșăneni mizează pe Valeriu Iftime pentru a câștiga președinția Consiliului Județean.

Traseul parcurs de Iftime pentru a intra în PNL

La câteva zile după ce și-a făcut intrarea în lumea politică, mai exact la începutul lunii martie, Ifime a preluat frâiele Organizației Județene PNL Botoșani, după ce conducerea de la centru i-a cerut lui Costel Șoptică, fostul președinte, să facă un pas în spate. Astăzi, în cadrul evenimentului de lansare oficială a candidaților, Iftime a dezvăluit traseul pe care l-a parcurs pentru a intra în lumea politică.

„Am avut, la un moment dat, o discuție cu domnul Ilie Bolojan care mi-a spus «da, dacă vrei să faci ceva, implică-te. Nu se dau goluri din spatele porții și nu se dau goluri din tribună». (…)Domnul Ilie Bolojan m-a trimis în repriza a doua la domnul Nicolae Ciucă, care mi-a dat ultima lovitură. Mulțumesc că ați făcut asta, mă simt mai responsabil”, a declarat Valeriu Iftime, președintele Organizației Județene PNL Botoșani.

La rândul lui, Nicolae Ciucă a oferit câteva detalii privind modul în care l-a „atras” pe Iftime în tabăra liberală. „Eu am fost pescarul și  dumneavoastră v-ați lăsat prins în undiță și vă mulțumesc. Sigur că am avut pe cineva care a știut cum să nădească locul, domnul președinte Ilie Bolojan. Este foarte important ca oamenii care au performat profesional, să vină și să își asume responsabilitatea deciziilor politice”, a spus Nicolae Ciucă, președintele PNL.

„Intrarea în politică are niște puncte de rezistență și am trei elemente”

În continuarea discursului său, Iftime a punctat elementele pe care și-a fundamentat intrarea în politică, respectiv familia, reușitele în domeniul economic și fotbalul.

„Intrarea în politică are niște puncte de rezistență și am trei elemente. Am o familie minunată, o soție pe care o iubesc și acum. (…) Am doi copii ingineri, am două nurori medic și am și patru nepoate care viețuiesc în Botoșani. Copiii mei lucrează și produc în Botoșani și sunt copii care țin la acest județ”

Un alt atu pe care l-a adus în discuție a fost cel de ordin economic. Iftime a început în anul 1992, alături de alți trei asociați, o companie cu un aparat de măsură. În timp, grupul de companii „Elsaco” a devenit cel mai mare jucător pe piața energiei urbane din România. Ba mai mult, anul trecut, a ajuns să vireze la bugetul de stat  25 de milioane de euro. „Asta o spun pentru că cine face bani prețuiește banii, cine face business prețuiește oamenii. Acest proiect economic să zicem că este de succes”.

În anul 2004, Iftime a preluat FC Botoșani, când era încă Liga 2, și a dus echipa până în cupele europene.  Această realizare constituie al treilea proiect pe care Iftime și-a fundamentat intrarea în poltitică.

„În 2004, când am intrat în chestiunea asta fotbalistică, să spun, era momentul în care Cătălin Flutur câștiga primul lui mandat. Eram în Liga a 2-a, dacă atunci i-aș fi spus cuiva că vom fi în Liga 1 peste 10 ani, cred că primul lucru pe care mi-l indica era o casă la „balamuc”, a mai precizat Valeriu Iftime.

Președintele PNL Botoșani susține că, în acest moment, îi displace imaginea județului. În discursul său a declarat că vestul țării, acolo unde există de mulți ani liberali la conducere, este un model pentru restul. 

„Nu caut deloc să învinuiesc, caut să mă responsabilizez pe mine și echipa care astăzi o să se afișeze în spatele meu, echipa de oameni care vor decide în comunitățile lor pașii următori în dezvoltarea județului”, a precizat Iftime.

Parte din echipa invocată de Iftime și, totodată, cel care deschide lista candidaților PNL pentru primării este Cătălin Flutur. La jumătatea lunii martie, acesta a anunțat oficial că reia lupta pentru funcția de primar al municipiului Botoșani.

„Domnule președinte, dați-ne voie să nu-i mai primim pe niciunul înapoi”

Dacă toți cei care au vorbit anterior au evitat să abordeze subiectul plecărilor din PNL către PSD care au avut loc în ultima perioadă, în special în rândul primarilor, în această seară, Cătălin Fultur a fost singurul care a taxat aspru traseismul foștilor colegi.

„Nu au plecat membri simpli, au plecat aceia care s-au considerat primari liberali. Să știți că erau primari de trei, patru, cinci mandate, a fost forte curios pentru mine. Am văzut așa, că au plecat de la tata de acasă și s-au dus la mama acasă, dar, culmea, mama a fugit și ea de acasă. Noi, botoșănenii, știm ce se întâmplă aici. Acum ce fac ei? Culmea, nu au rămas orfani, dar sunt niște copii părăsiți în acest moment și o să vedeți că o să se uite înapoi la tata, că pe mama nu o mai prind. Le transmit de acum, dacă, poate 1-2 dintre ei își revin, ne uităm la ei, dar după aceea, domnule președinte, dați-ne voie să nu-i mai primim pe niciunul înapoi”, a declarat Cătălin Flutur, candidatul la primăria municipiului Botoșani.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
14.3 ° C
17.6 °
13.9 °
52 %
2.8kmh
0 %
lun
13 °
mar
20 °
mie
20 °
joi
21 °
vin
22 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Antrenorul FC Botoșani cățărat pe gard pentru ultimele indicații la meciul cu Dinamo.

EDITORIAL

De când am intrat în Uniunea Europeană banii au curs gârlă, mult peste 70 de miliarde de euro, continuă să vină și vor mai...

EPIGRAMA ZILEI

S-a enervat și a urlat De s-a cutremurat orașul Când și-a găsit soțul în pat Cu ... iepurașul!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...