vineri, decembrie 13, 2024
AcasăLocalS-a dat startul campaniei de primire a cererilor de plată. Pașii de...

S-a dat startul campaniei de primire a cererilor de plată. Pașii de urmat pentru fermieri

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a demarat campania de primire a cererilor unice de plată pentru acest an. Termenul limită pentru depunere este 7 iunie, nemaifiind acceptate solicitări după această dată.


Redirecționează 20% din impozitul pe profit al companiei.

Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat.

Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare de AICI. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro

*Baza legală poate fi consultată AICI.


Fermierii au la dispoziție intervalul 4 aprilie – 7 iunie 2024 pentru a-și înregistra cererile de plată la centrele APIA de care aparțin.

La fel ca și în anii trecuți, fermierii cu până în 50 ha depun cererea unică la centrele locale ale APIA, iar cei ce depășesc 50 ha depun cererea la centrele județene. Campania APIA ar fi trebuit să înceapă primirea cererilor din 4 martie, dar aceasta a fost amânată. O altă noutate a acestei campanii de plăți este că după data de 7 iunie nu se vor mai putea depune cereri, nici măcar cu penalizări de întârziere, scrie Agrointeligența.

Pași de urmat pentru obținerea subvențiilor APIA

În primul rând, fermierul trebuie să se prezinte la primărie, să își verifice Registrul Agricol și să se asigure că suprafața și numărul de animale sunt înscrise corect. După care, funcționarul din primărie îi va eliberare o adeverință și îl va ajuta să își digitizeze parcela pe site-ul APIA – IPA online. Făcând digitizarea este mult mai simplu pentru că atunci când beneficiarul ajunge la APIA mai are doar controlul administrat de făcut după care cererea poate fi închisă.

Și în acest an, fermierii vor putea depune Cererea de Plată prin accesarea aplicației IPA-Online din versiunea internet, conform Instrucţiunilor de utilizare IPA-Online (accesibile în aplicaţie). Dacă cererea de plată cuprinde şi intervenții din sectorul zootehnic, solicitantul se va adresa întâi responsabilului APIA în vederea completării declaraţiei privind sectorul zootehnic și ulterior va completa cererea pentru suprafaţă prin intermediul aplicației IPA- Online.

Se va completa o singură Cerere de Plată, chiar dacă se utilizează suprafeţe de teren în diferite localităţi sau judeţe. Persoana fizică, pe de-o parte, şi persoana fizică autorizată, întreprinderea familială sau întreprinderea individuală, pe de altă parte, având același titular, depun o singură cerere de plată.

Fermierii își pot folosi semnătura electronică

Fermierii pot semna Cererile folosind și semnătura electronică. În această situație este necesar să se anunțe, prin mesaj telefonic sau prin e-mail, funcționarul desemnat să gestioneze cererea despre faptul că se dorește să se semneze electronic. Semnătura electronică aplicată pe cererea de plată trebuie descărcată din aplicația IPA-Online la data depunerii.

Pașii de lucru pentru utilizarea semnăturii electronice sunt descriși în Instrucțiunile de Utilizare a Aplicației IPA Online, disponibile pe site-ul APIA sau direct în interfața aplicației.

Cererea de plată trebuie înregistrată la APIA, în registratura electronică, pentru a fi preluată pe fluxul de lucru în vederea acordării sprijinului. Dacă nu ați primit un număr de înregistrare, înseamnă că nu ați depus Cererea de plată. De asemenea, fermierii trebuie să fie atenți la mesajele de atenționare pe care le afişează programul IPA Online, pentru a evita să primească solicitări ulterioare de clarificare din partea APIA şi pentru a avea o Cerere completă cât mai corectă.

Pentru o cât mai eficientă comunicare între fermieri și angajații APIA, în scopul facilitării transmiterii și recepționării informațiilor necesare depunerii Cererii de Plată și a gestionării pe fluxul de administrare a intervențiilor de sprijin solicitate, este indicată furnizarea numărului de telefon și a adresei de e-mail utilizate de către fermieri.

Cum află fermierii când trebuie să își depună cererea

Pentru a afla când pot merge la APIA, fermierii pot lua legătura cu funcționarul care i-a instrumentat cererea și în anii trecuți sau pot suna la centrul respectiv. De asemenea, programările sunt comunicate și prin intermediul primăriilor, astfel că pot cere această informație și acolo. Dacă nu au contact de la APIA sau depun pentru prima dată cererea unică, pot merge direct la cel mai apropiat centru al agenției de plăți pentru a cere informații cu privire la data când un funcționar le poate înregistra cererea unică.

Deja ai votat!

AVEM NEVOIE DE SPRIJINUL DUMNEAVOASTRĂ!

„Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

REDIRECȚIONEAZĂ 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT AL COMPANIEI TALE

Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat. Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro *Baza legală poate fi consultată AICI.

Botoșani
ninsoare ușoară
0.6 ° C
0.6 °
0.5 °
77 %
6.3kmh
99 %
vin
1 °
sâm
2 °
Dum
5 °
lun
8 °
mar
9 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Oricum vine Moșul din nou, așa mai scapi de jucăriile mai mari decât copilul.

EDITORIAL

Evenimentele ultimelor zile, dar mai ales reacția autorităților, ne-au demonstrat încă odată, deși nu era necesar, ce balamuc de țară a ajuns România. Ce...

EPIGRAMA ZILEI

Seara, când a primit cardul I-a spus după un suspin, Că-i inteligent ca gardul Și frumos precum un ... PIN!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...