duminică, iunie 16, 2024
AcasăLocalAmenzi aplicate pentru cei care aruncă deșeurile la întâmplare

Amenzi aplicate pentru cei care aruncă deșeurile la întâmplare

Mulți botoșăneni obișnuiesc să lase sacii cu deșeuri menajere la întâmplare. De la începutul lunii, polițiștii locali au acționat din nou pentru depistarea și sancționarea acestora, dar și a celor își lasă proprietățile în paragină.

În perioada 7-23 mai, polițiștii locali au desfășurat acţiuni pentru prevenirea faptelor antisociale şi sancţionarea persoanelor care abandonează deșeuri menajere pe domeniul public, în coșurile stradale și a celor care nu își întrețin corespunzător proprietățile, prin activități de curățare a vegetației crescute și igienizare.

Amenzi de mii de lei pentru proprietăți lăsate în paragină

În urma acestor acțiuni au fost identificate 17 proprietăți neîntreținute în diferite zone ale municipiului și au fost aplicate un număr de 10 sancțiuni contravenționale cu amendă în cuantum total de 5.700 lei.

Pe 15 mai s-a intervenit în zona străzii Calea Națională nr. 66, unde numitul V.P., în vârstă de 67 ani, deși a mai fost sancționat, continuă să depoziteze deșeuri precum carton, fier, aparatură nefuncțională pe domeniul public, în parcarea adiacentă blocului de locuințe. Botoșăneanul a fost amendat cu 600 de lei pentru depozitarea gunoiului în parcare și 1.000 pentru comportamentul agresiv pe care l-a avut la vederea polițiștilor locali.

„Având în vedere prevederile H.C.L. nr. 355/2011 și aspectele constatate a fost dispusă sancționarea contravențională cu amendă, în cuantum total de 600 lei. Totodată, a fost solicitat și sprijinul lucrătorilor S.C. Urban Serv S.A. pentru a ridica deșeurile adunate pe domeniul public. Întrucât, la apariția angajaților societății de salubritate numitul V.P. a început să amenințe cu acte de violență, să profereze injurii și expresii jignitoare, a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 1000 lei potrivit Legii nr. 61/199”, au declarat reprezentanții Poliției Locale.

Botoșănean dat de gol de un miros pestilențial

La câteva zile distanță, pe 20 mai, ca urmare a unei sesizări telefonice, polițiștii locali au efectuat verificări în locuința numitului C.M. din Aleea Parcul Tineretului nr. 11. Aceștia au constatat că de mult timp nu au mai fost realizate activități de igienizare și curățenie, în locuință fiind adunate deșeuri de tot felul, de pe casa scării persistând un miros pestilențial. „Având în vedere aspectele constatate, a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 500 lei potrivit H.C.L. nr. 355/2011 și dispusă măsura igienizării locuinței”, au spus polițiștii locali.

În acest context, polițiștii atrag atenția că „acțiunile de control se vor desfășura și în perioada următoare, pentru a identifica proprietățile neîngrijite de pe raza municipiului și situațiile de depozitare necontrolată a deșeurilor”.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
23.8 ° C
25.4 °
23.2 °
53 %
2.8kmh
1 %
Dum
26 °
lun
26 °
mar
28 °
mie
32 °
joi
23 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici nu știi, la vremea asta, și îți dai seama abia când te întorci la mașină că e vremea culesului.

EDITORIAL

Aproape sigur, în istoria locurilor în care ne ducem existențele, Valeriu Iftime nu va rămâne ca nabab, afacerist de frunte sau ca profesionist desăvârșit...

EPIGRAMA ZILEI

Pleacă ăștia, nu-i problemă Însă eu am o dilemă : Oare ăia care vin Or să fure mai puțin? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...