duminică, iunie 16, 2024
AcasăLocalCătălin Silegeanu apără producătorii locali, cărora vrea să le ofere condiții moderne...

Cătălin Silegeanu apără producătorii locali, cărora vrea să le ofere condiții moderne și facilități fiscale

Producătorii locali au nevoie de susținere reală din partea autorităților locale. Candidatul AUR la funcția de primar al municipiului Botoșani, antreprenorul Cătălin Silegeanu, propune o serie de măsuri care vin în sprijinul comercianților și consumatorilor deopotrivă, prin crearea condițiilor optime de comercializare a produselor agroalimentare.

Piața Centrală este un agregator de activitate economică și locuri de muncă, dar și o carte de vizită pentru locuitorii județului Botoșani și vizitatorii din împrejurimi. În ciuda aglomerației, numeroși producători se confruntă cu reticența cumpărătorilor, provocată de condițiile improprii de desfacere a mărfurilor.

„Am observat fenomenul și am înțeles cauzele în timpul întâlnirilor pe care le-am organizat în piață. Cea mai gravă situație este în hala de lactate, unde nu doar că tencuiala cade bucată cu bucată, ci chiar și vitrinele de expunere a produselor sunt un adevărat pericol. Lipsa unui sistem frigorific, blaturile de lucru degradate, lipsa unei rețele de ventilare și igiena precară a spațiului îndepărtează potențialii clienți. Se formează cozi doar la construcțiile modulare amenajate de firmele care și-au permis să investească, ceea ce micii producători nu pot face din propriul buzunar. Iată egalitatea de șanse clamată de primarul în funcție”, a relatat Cătălin Silegeanu.

Candidatul AUR subliniază că administrația locală nu a manifestat nici cel mai mic interes față de condițiile în care își desfășoară producătorii activitatea și față de sănătatea consumatorilor. Autoritățile au asistat pasive și la degradarea unei clădiri emblematice pentru oraș, construită în 1912 de Anghel Saligny și lăsată în voia sorții încă din 2014, când au fost efectuate ultimele intervenții de renovare, succinte de altfel.

„Pentru a înclina balanța în favoarea producătorilor, propun modernizarea și dotarea acestor spații comerciale cu echipamentele tehnologice necesare. Producătorii de lactate și brânzeturi, asemenea producătorilor de carne, au nevoie acută de vitrine frigorifice și ventilație. În planul de guvernare locală pe care îl propun botoșănenilor, această măsură ocupă un loc fruntaș”, a anunțat Cătălin Silegeanu.

De asemenea, Cătălin Silegeanu intenționează să implementeze un sistem riguros de verificare a certificatelor de producător, în baza cărora să fie acordate o serie de facilități fiscale.

„În plus, propun crearea unei noi piețe volante, care va fi amplasată strategic în zona Pușkin sau în proximitatea Liceului Pedagogic. Aceasta va deservi locuitorii din zonele mai îndepărtate ale orașului, facilitând accesul la produse locale proaspete și de calitate”, a adăugat candidatul AUR la funcția de primar al municipiului Botoșani.

El subliniază că aceste măsuri sunt concepute nu doar pentru a dinamiza economia locală, ci și pentru a îmbunătăți semnificativ calitatea vieții fiecărui botoșănean.

Comandat de Partidul Alianta pentru Unirea Romanilor, postat de ASOCIATIA MONITORUL DE BOTOSANI, Cod de identificare mandatar 21240330

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
20.1 ° C
21.6 °
19.4 °
63 %
1.8kmh
0 %
Dum
26 °
lun
26 °
mar
28 °
mie
32 °
joi
23 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici nu știi, la vremea asta, și îți dai seama abia când te întorci la mașină că e vremea culesului.

EDITORIAL

Aproape sigur, în istoria locurilor în care ne ducem existențele, Valeriu Iftime nu va rămâne ca nabab, afacerist de frunte sau ca profesionist desăvârșit...

EPIGRAMA ZILEI

Pleacă ăștia, nu-i problemă Însă eu am o dilemă : Oare ăia care vin Or să fure mai puțin? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...