luni, iunie 17, 2024
AcasăLocalExplozia de la Dedeman anchetată de procurori. Ce spune compania (video)

Explozia de la Dedeman anchetată de procurori. Ce spune compania (video)

Procurorii botoşăneni au deschis o anchetă cu privire la explozia petrecută astăzi la magazinul Dedeman din Botoşani.

„Cercetările se desfășoară în cadrul unui dosar penal instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani, având ca obiect infracțiunea de distrugere din culpă în formă agravată, care a avut ca urmare un dezastru. Până la acest moment există 15 persoane care au suferit vătămări corporale, dintre care 5 au fost transportate la unități medicale specializate din Iași și București”, a declarat Valeriu Chihaia prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani.

Ce spun reprezentanţii Dedeman

Reprezentanţii magazinului Dedeman au transmis un punct de vedere cu privire la explozia petrecută astăzi la magazinul companiei din Botoşani. 

„Menționăm că, în momentul exploziei, o firmă externă autorizată desfășura lucrări la sistemul de alimentare cu gaz al magazinului. Autoritățile investighează circumstanțele în care aceste lucrări ar putea fi asociate cu producerea exploziei. De asemenea, subliniem faptul că magazinul Dedeman Botoșani respecta toate normele de siguranță, având toate autorizațiile și avizele necesare din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență. Funcționarea corectă a instalațiilor de protecție la incendiu a contribuit la limitarea proporțiilor acestui incident”, au transmis reprezentanţii companiei.

Aceştia au adăugat că colaborează cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență pentru a investiga și stabili cauzele exacte ale exploziei. „Le mulțumim echipelor de intervenție pentru promptitudinea și profesionalismul de care au dat dovadă. Eforturile lor rapide au permis gestionarea eficientă a situației și transportarea imediată a persoanelor afectate la spital”, au mai transmis reprezentanţii Dedeman.

Magazinul avea autorizaţie din partea pompierilor

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au confirmat că magazinul avea autorizaţiile necesare. Ba chiar una dintre acestea fusese emisă în luna martie a acestui an.

„Cauza producerii incendiului este în curs de cercetare, pentru că va face obiectul unei comisii la nivelul instituţiilor abilitate de a se pronunţa în acest aspect. Obiectivul era autorizat din punct de vedere al securităţii la incendiu. Este un obiectiv care a fost autorizat în dinamică din 2010, 2014 şi ultima autorizaţie a fost în luna martie 2024”, a declarat Dan Decebal Murariu, inspector sef ISU Botoşani.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
25.6 ° C
25.6 °
25 °
52 %
4kmh
8 %
lun
27 °
mar
28 °
mie
32 °
joi
26 °
vin
26 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

De când cu egalităţile astea de gen, nici nu mai ştii cine intră peste tine la baie.

EDITORIAL

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) și Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) ori s-au făcut de râs, ori au făcut-o intenționat, caz în care și-au bătut...

EPIGRAMA ZILEI

Sper ca la iarna  viitoare Să nu strig iar în gura mare : ”La vremuri noi, Tot ... boi!” -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...