miercuri, iulie 24, 2024
AcasăLocal2 dintre victimele din explozia de la Dedeman, preluate de un elicopter...

2 dintre victimele din explozia de la Dedeman, preluate de un elicopter Black Hawk (VIDEO EXCLUSIV)

Elicopterul Black Hawk nr. 270 a aterizat astăzi pe terenul UM 01189. Acesta a ajuns la Botoşani pentru a prelua două dintre victimele rănite în urma exploziei de la Dedeman, care vor fi transportate în Iași. Aceasta este prima misiune pentru elicopterul Black Hawk, trimis de la București.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Alte două victime au fost preluate de elicopterele SMURD din Iaşi şi Galaţi şi au fost transportate la Suceava de unde au fost preluate de un avion SMURD şi transportate la Bucureşti.

În urma discutiei cu reprezentantii Dedeman, s-a stabilit că din cele 15 persoane implicate în tragedie, 8 pacienţi sunt angajati Dedeman, un pacient este colaborator Dedeman, iar 6 pacienti au fost clienţi. Victimele au între 6 şi 64 de ani. Şapte dintre persoanele care au ajuns la spital au fost extrenate, două au rămas internate la Botoşani, una a fost internată la Iaşi, iar patru au fost trimise la Bucureşti. Una dintre victime este în curs de evaluare.

„Majoritatea victimelor prezentau arsuri de gradele II A, II B la nivel cranian, torace anterior, membre superioare. Au fost două victime care prezentau traumatisme minore provenind din spaţiul exterior al exploziei, erau la terasă, cu plăgi la membrele inferioare şi superioare. Trei victime sunt în stare gravă şi vor pleca cu elicopterul la Bucureşti. Toţi trei au arsuri de căi aeriene şi au fost intubaţi”, a declarat medicul Lorena Mateciuc din cadrul UPU-SMURD.

Starea celei de-a patra victime s-a deteriorat ulterior, iar medicii au decis că se impune transferul într-un centru de arşi.

Două victime preluate de SMURD

„De la anunţarea evenimentului de la Botoşani am decis trimiterea elicopterului SMURD Iaşi şi pregătirea echipajelor de terapie intensivă şi victime multiple pentru preluarea mai multpr pacienţi. Am ajutat colegii din UPU SMURD Botoşani în tratarea şi transferul pacienţilor. Primul a fost preluat de către SMURD Botoşani. Este vorba despre un bărbat de 41 de ani cu arsură pe suprafaţă de 12%, gradul I şi II la nivelul capului, toracelui anterior şi membre superioare. Este conştient, sub tratament pe timpul transportului, va fi dus în Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Sântul Spiridon şi internat pentru internare chirurgie plastică şi arsuri.

Echipajul elicopterului SMURD a preluat un pacient cu arsuri pe suprafaţa de peste 25%, intubat, ventilat mecanic, pe care îl transferă la întâlnire cu avionul SMURD Bucureşti, care va prelua doi dintre pacienţii din Botoşani, ambii intubaţi pentru a fi transferaţi câtre Bucureşti. Elicopterul nostru va rămâne în sprijinul colegilor de la Botoşani şi după evaluarea şi a celorlalte persoane victimele acestui accident cu explozie se va decide cine va avea nevoie în continuare de ransport la Spitalul Clinic Sfântul SPiridon Iaşi”, a declarat dr Diana Cimpoeşu, medic Sef UPU Smurd.

Detalii despre explozie puteţi afla aici:

EXPLOZIE LA DEDEMAN. A FOST ACTIVAT PLANUL ROŞU (VIDEO)

În judeţ au fost chemate trei elicoptere pentru a prelua victime. Detalii aici:

Trei elicoptere chemate la Botoşani după explozia de la Dedeman. Un avion este pregătit să intervină (video)

Detalii despre cauza exploziei şi modul de intervenţie aici:

O acumulare de gaz – posibila cauză a exploziei cumplite de la Dedeman. Sute de oameni intervin la faţa locului (video)

Detalii despre starea victimelor puteţi afla aici-

Care este starea victimelor din explozia de la Dedeman (VIDEO)

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
cer fragmentat
21.4 ° C
21.7 °
19.9 °
93 %
2kmh
60 %
mie
29 °
joi
26 °
vin
24 °
sâm
32 °
Dum
36 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Asta mai lipsea la „Mavromati”. Când plouă afară, plouă şi în spital.  

EDITORIAL

România a luat-o razna rău de tot. Și, cu zi ce trece, e tot mai rău, nici măcar un semn că situația ar avea...

EPIGRAMA ZILEI

Un lucru trebuie să știi Când vei fi avansat în post: Din prima clipă-ncepi să fii Noul viitor fost... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...