sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăLocalAmenzi uriașe pentru contrabandă cu țigări în Piața centrală din Dorohoi

Amenzi uriașe pentru contrabandă cu țigări în Piața centrală din Dorohoi

Trei persoane au fost amendate de jandarmi cu câte 20.000 de lei fiecare, pentru nerespectarea legislației privind regimul produselor accizabile. Pe lângă sancțiunile financiare, vânzătorii de țigări de contrabandă au rămas și fără cele 150 de pachete de țigări. Operațiunea a avut loc sâmbătă dimineață, în zona Pieței Centrale din municipiul Dorohoi.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Conform Codului Fiscal, deținerea sau comercializarea pe teritoriul României a unei cantități mai mici de 10.000 de țigarete nemarcate constituie contravenție și se sancționează cu amendă între 20.000 și 100.000 de lei, plus confiscarea pachetelor de țigări.

Repetarea acestei fapte într-un an calendaristic, dacă prin cumulare se depășește limita de 10.000 de țigarete, este considerată infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani.

Nu doar țigaretele sunt vizate. Oricine deține sau comercializează fără marcaj sau cu marcaj fals produse accizabile precum 400 de țigări de foi de 3 grame, 200 de țigări de foi mai mari de 3 grame, 1 kg de tutun de fumat, 40 de litri de alcool etilic, 200 de litri de băuturi spirtoase, 300 de litri de produse intermediare sau 300 de litri de băuturi fermentate, altele decât bere și vinuri, poate fi sancționat.

 

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
cer acoperit de nori
20.3 ° C
21.6 °
20 °
75 %
1.9kmh
100 %
sâm
32 °
Dum
25 °
lun
32 °
mar
34 °
mie
33 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Aşa-i la noi circuitul apei în natură: lichidul vital se scurge dintr-o ţeavă spartă într-o canalizare înfundată.

EDITORIAL

A devenit oficial. Ostașul s-a săturat să tot stea în slujba țării și vrea președinte. Nu știm sigur dacă visează să doarmă la Cotroceni...

EPIGRAMA ZILEI

Mult mai bine vom trăi, Bani la buget or să fie Dacă se va stabili Un impozit pe prostie!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...