spot_img
luni, aprilie 29, 2024
AcasăLocal BTSurprize la probele scrise pentru posturile din Prefectură

Surprize la probele scrise pentru posturile din Prefectură

Surpriză la concursurile organizate pentru ocuparea posturilor vacante din cadrul Prefecturii Botoșani. Din cele trei posturi scoase la concurs doar în cazul unuia mai sunt șanse de a fi ocupat.

Concursurile au atras atenția după ce la ele s-au înscris și doi membri importanți ai organizației locale a PSD Botoșani. Este vorba de secretarul executiv al partidului, Alexandra Huțu, și de consilierul județean PSD, Andreea-Cristina Andrei, ambele apropiate președintelui organizației județene a partidului de guvernământ, senatorul Doina Federovici. Interesant este că niciuna dintre cele două nu a ocupat posturile pentru care au candidat, dar din motive diferite.

 

Consilier județean respins a doua oară la proba scrisă

 

Singurul post care poate fi ocupat este cel de consilier, clasa I, grad profesional superior în cadrul Compartimentului Financiar-Contabil, pentru care a candidat și Andreea-Cristina Andrei, dar și alte trei persoane. La proba scrisă, din cele patru persoane înscrise, doar trei s-au prezentat și numai una, Carmen-Elena Fedor a obținut punctajul de peste 50 puncte din maximum 100, mai exact, 55,2 puncte, care să-i permită să treacă în ultima probă a examenului, cea de interviu, care va avea loc joi dimineață.

Andreea-Cristina Andrei (foto) a obținut doar 38,55 de puncte, Ancuța Pănescu 35,75 de puncte, iar Ionela-Ancuța Bendiac a absentat.

Carmen-Elena Fedor, în ultimul an, s-a înscris, dar fără succes, la majoritatea concursurilor organizate de instituții publice pe posturi care solicitau studii economice. Ea a participat și la concursul pentru același post organizat și în urmă cu un an și jumătate de Prefectura Botoșani. Atunci, ea a fost respinsă la proba scrisă, cu un punctaj de 38,5 puncte. Cea care a luat concursul a fost Lăcrămioara-Daniela Pătrăuceanu, soția consilierului județean PSD și vicepreședinte al organizației locale a partidului de guvernământ, Constantin-Neculai Pătrăuceanu. După câteva luni, Lăcrămioara-Daniela Pătrăuceanu a părăsit Prefectura, prin transfer la APIA, unde, la începutul lunii iulie a fost numită, pentru șase luni, director economic. Această numire a creat un imens scandal în instituție, vechii angajați acuzând politizarea APIA.

Ulterior, postul a fost scos la concurs și în luna martie a acestui an, dar niciunul dintre cei patru candidați nu a trecut de proba scrisă. În martie a participat și consilierul județean PSD Andreea-Cristina Andrei, care a obținut atunci doar 27,93 de puncte.

 

Șefa cancelariei prefectului și-a retras dosarul

 

Cel de al doilea post care a suscitat un interes public a fost cel de consilier, clasa I, grad profesional principal în cadrul Compartimentului Urmărirea Aplicării Actelor cu Caracter Reparatoriu. Inițial, aici s-au înscris șase candidați, dar după analiza doar trei au fost acceptați și urmau să participe la proba scrisă a concursului: Corneliu Corneschi, Gheorghe Sofian și Alexandra Huțu (foto), șefa de cabinet a prefectului Dan Șlincu.

După ce dezvăluirile presei au fost preluate în mediul politic, Alexandra Huțu, fiind acuzată de adversarii politici că-și construiește cariera pe baza relațiilor apropiate pe care le are cu senatorul PSD, Doina Federovici, a faptului că este fiica primarului de Vârfu Câmpului, Maria Huțu, și că este căsătorită cu unul dintre membrii cancelariei președintelui Consiliului Județean, respectiv Mihnea-Cornel Ateşoae, aceasta și-a retras dosarul. „Având în vedere amploarea artificială și nejustificată a evenimentelor ulterioare înscrierii mele la concurs, ținând cont că modul superficial și tendențios în care au fost prezentate anumite aspecte ale vieții mele personale are un impact negativ atât asupra mea, cât și a familiei mele, motivată și de faptul că, deși la concurs au fost declarați admiși și alți candidați, s-a transmis ideea falsă că acest concurs va fi fraudat, iar ceilalți candidați declarați admiși nu beneficiază de egalitate de șanse, împreună cu familia mea am decis să-mi retrag dosarul”, a declarat Alexandra Huțu, ținând să sublinieze că este destul de capabilă să câștige un concurs, după ce a absolvit două facultăți și a fost șefă de promoție la master.

Ceilalți doi candidaţi Corneliu Corneschi și Gheorghe Sofian nu s-au prezentat la concurs.

 

Singurul candidat la IT, respins

 

Singurul candidat pentru postul de expert, clasa I, grad profesional asistent în cadrul Compartimentului de Securitate pentru Tehnologia Informației și Comunicațiilor, Corneliu Bălăucă, a obținut doar 36 de puncte, și a fost declarat respins.

În ultima perioadă, în instituţiile publice botoșănene, au fost angajați sau transferați numeroși membri PSD sau apropiați ai conducerii partidului de guvernământ, ceea ce ridică mari semne de întrebare asupra corectitudinii acestor concursuri.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
13.6 ° C
13.6 °
13.6 °
75 %
1.5kmh
81 %
lun
20 °
mar
20 °
mie
21 °
joi
22 °
vin
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

În urmă cu aproape un an, mai exact pe 14 aprilie 2023, în „Monitorul de Botoșani”, apărea sub umila mea semnătură un editorial intitulat...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...