spot_img
joi, mai 2, 2024
AcasăLocal BTAnchetă la Adășeni după ce un angajat al Centrului de îngrijire ar...

Anchetă la Adășeni după ce un angajat al Centrului de îngrijire ar fi avut o relație cu o beneficiară

O înregistrare veche, cel puțin de vara trecută, ce a început să circule în mediul online, a tulburat apele în această perioadă la Direcția Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Botoșani.

Este vorba de o înregistrare cu o femeie de 40-50 de ani, cu disabilități, surprinsă într-un bar din Adășeni, care este supusă la un tir de întrebări, iar din răspunsurile date reiese că ar fi întreținut relații sexuale cu unul dintre angajații Centrului de Îngrijire și Asistență din localitate.

Înregistrare a fost văzută și de conducerea DGASPC, directorul instituției, Dan Șlincu, anunțând că a declanșat o anchetă internă. „A fost înaintată o sesizare către Inspectoratul Județean de Poliție Botoșani prin care s-a solicitat cercetarea situației și luarea măsurilor legale ce se impun în cauză. De asemenea, a fost înștiințată Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Handicap, Copii și Adopții și Consiliul Județean Botoșani”, a declarat Dan Șlincu.

Ca măsură imediată, până la finalizarea anchetelor, directorul Șlincu a decis ca femeia în cauză să fie transferată în cadrul unui alt centru din subordinea instituției pe care o conduce. „Aceasta a fost inclusă într-un program de consiliere desfășurat de către specialiștii din cadrul instituției”, a mai spus Șlincu.
Salariatul acuzat că ar fi întreținut relații sexuale cu beneficiarul sistemului de protecție a fost mutat și el prin dispoziția directorului executiv și își va desfășura activitatea în cadrul unui alt centru până la finalizarea anchetei.
„La finalizarea anchetei Inspectoratului Poliției Județului Botoșani, în funcție de rezultatul acesteia, salariatul va fi cercetat și eventual sancționat disciplinar proporțional cu gravitatea faptei, pedeapsa putând merge până la desfacerea contractului individual de muncă, dacă se constată că acesta ar fi abuzat de femeia care era beneficiară a serviciilor Centrului de Îngrijire și Asistență Adășeni”, a conchis directorul DGASPC.

Pe de altă parte, pentru a se ralia la normele impuse de legislația europeană la care a achiesat și România, Centrul de la Adășeni va fi restructurat, iar cei mai mulți beneficiari vor fi mutați în centrul care se pregătește în locul fostei secții de distrofici a fostului Spital de Pediatrie Botoșani.

Deja ai votat!

1 COMENTARIU

  1. O gluma proasta facuta de un angajat pt a se amuza pe seama unui coleg.Mai exact a pus-o pe acea bolnava sa zica anumite lucruri si i-a promis ca ii da ceva.Femeia sarac cu duhul a acceptat si s-a pornit hazul.Cei cu barul au profitat de ocazie si au pus-o sa mai zica de cateva ori,apoi au filmat-o.Ma mir ca nu au facut film si cu vanzarea de alcool catre minori si cu vanzarea de tigari de contrabanda si cu evaziunea fiscala zilnica prin neemiterea de bonuri fiscale.Cel vinovat este cel de la care a pornit gluma proasta,cei din conducerea DGAPSC sa le faca teste la detectorul de minciuni si se lamuresc repede.De asemenea sa faca investigatii si despre vanzarea de catre unii angajati in interiorul centrului atat la bolnavi cat si la colegi a tigarilor de contrabanda,a alcoolului si a produselor petroliere.

Botoșani
cer acoperit de nori
14.5 ° C
14.6 °
9.9 °
61 %
0.8kmh
100 %
joi
23 °
vin
23 °
sâm
19 °
Dum
22 °
lun
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Oamenii se pregătesc, se vede că vin sărbătorile.

EDITORIAL

Eliminarea din cărțile Primăriei pe motive de incompatibilitate a medicului Cîrstoiu este doar praful în ochi pe care Ciolacu și ai lui ni l-au...

EPIGRAMA ZILEI

Lumina din felicitare Să n-o considerați plocon, Ne costă ea, pe fiecare Cu mult mai mult ca la … E on!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...