spot_img
duminică, mai 5, 2024
AcasăLocal BTBotoșănenii încep să respecte restricțiile. Polițiștii continuă acțiunile (FOTO-VIDEO)

Botoșănenii încep să respecte restricțiile. Polițiștii continuă acțiunile (FOTO-VIDEO)

Botoșănenii încep să se conformeze măsurilor dispuse de autorități pentru combaterea epidemiei de coronavirus. O dovedește o acțiune organizată astăzi de polițiști, verificările făcute în trafic arătând că oamenii au realizat că este bine să respecte restricțiile. Astfel, astăzi dimineață, timp de o oră, în intervalul orar 7 – 8, poliţiştii din cadrul Biroului de Ordine Publică împreună cu celelalte structuri de ordine şi siguranţă publică au acţionat pe strada Şoseaua Iaşului nr.35 din municipiul Botoşani, pentru verificarea respectării prevederilor Ordonanţelor Militare. Împărțiți în echipe de control, cei 20 de polițiști, jandarmi, militari și polițiști locali au oprit în trafic 87 de autovehicule, ocazie cu care nu au fost constatate nereguli, toţi conducătorii auto având asupra lor declaraţiile pe propria răspundere sau legitimaţiile de serviciu, precum şi documentele personale şi ale autovehiculelor.

Acțiunea de astăzi a venit după mai multe verificări derulate ieri de polițiștii din județ, acțiuni care s-au soldat cu peste 70 de sancțiuni. Printre cei verificați s-au aflat botoșăneni aflați în trafic, dar și agenți economici. Verificările au avut loc inclusiv în Piața centrală a municipiului Botoșani, iar controalele s-au lăsat cu sancțiuni.

Săveni

Ieri, de exemplu, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Săveni, împreună cu cei din cadrul Serviciului de Ordine Publică şi lucrători ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi au organizat o acţiune pe raza oraşului Săveni şi a localităţilor învecinate, pentru verificarea respectării prevederilor Ordonanţelor Militare. Cu ocazia acţiunii au fost legitimate 156 de persoane şi controlate 71 de autovehicule. În urma neregulilor constatate au fost aplicate 11 sancţiuni pentru nerespectarea prevederilor ordonanţei Militare nr. 3/2020, în valoare totală de peste 4.500 de lei.

Dorohoi

Tot ieri, pe 2 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Dorohoi, împreună cu cei din cadrul Serviciului de Ordine Publică şi lucrători ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, au organizat o acţiune pe raza municipiului Dorohoi şi a localităţilor învecinate, pentru verificarea respectării prevederilor Ordonanţelor Militare. Cu ocazia acţiunii au fost verificate 350 de persoane privind respectarea măsurii de izolare la domiciliu, 351 de persoane privind respectarea restricţiilor de circulaţie şi 20 de agenţi economici. În urma neregulilor constatate au fost aplicate 37 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 47.000 de lei.

Botoşani

O acțiune de același gen a avut loc tot ieri în municipiul Botoșani. Astfel, poliţiştii Biroului de Ordine Publică în colaborare cu cei din cadrul Serviciul pentru Investigarea Criminalității Economice au participat la o acţiune pe linia respectării prevederilor Ordonanțelor Militare nr. 1-5 emise în contextul prevenirii răspândirii COVID-19 în rândul cetățenilor, precum și prevederile Legii 12/1990, în zona Pieței Centrale Botoșani. Cu ocazia acţiunii au fost verificate 199 de persoane, 62 de autovehicule şi 6 agenţi economici. În urma neregulilor constate au fost aplicate 25 de sancţiuni contravenşionale, dintre care 17 pentru nerespectarea prevederilor OM nr. 3/2020 în valoare de 4.400 de lei şi 7 sancţiuni pentru comerț ilicit, în valoare de 12.000 de lei.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
23.7 ° C
24.3 °
23.6 °
37 %
2.5kmh
8 %
Dum
21 °
lun
25 °
mar
24 °
mie
13 °
joi
11 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Liberalii au venit cu mesaje tematice pe tricouri, deci teoretic știu cum stă treaba. Mai trebuie să le spună și lui Iohannis, Ciucă.

EDITORIAL

A trecut și ziua de 1 Mai, cunoscută în trecutul din ce în ce mai îndepărtat drept și „Paștele comunist”. O zi destul de...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...