sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăLocal BTAutorităţilea închid grădiniţe şi şcoli pentru renovare în plin an şcolar

Autorităţilea închid grădiniţe şi şcoli pentru renovare în plin an şcolar

Efectuarea lucrărilor de reabilitare a unor unităţi de învăţământ în timpul anului şcolar nu a fost bine primită de părinţi, însă edilii botoşăneni sunt decişi să nu le oprească, motivând că, în caz contrar, ar fi pierdute fonduri guvernamentale. În susţinerea acestei decizii, edilii motivează că asigurarea unor condiţii mult mai bune pentru desfăşurarea activităţii didactice este prioritară.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

„Botoşănenii m-au ales să fac treabă şi asta fac. Avem în derulare 12 proiecte de investiţii care privesc instituţii de îmvăţământ. Aceste proiecte sunt în diverse stadii şi, pentru a fi implementate, trebuie să înţelegem că trebuie să facem unele sacrificii. Aceste sacrificii se referă de multe ori şi la relocarea copiilor pentru a putea lucra în clădirile instituţiilor de învăţământ pe care toţi ni le dorim moderne”, a declarat primarul Cosmin Andrei.

Potrivit edilului, în acest moment sunt în atenţia publică lucrările de la grădiniţele 19 şi 22, însă mai sunt şi alte instituţii de învăţământ din municipiul unde vor fi executate lucrări.

Amânare în privinţa închiderii Grădiniţei 19

Conducerea Primăriei Botoşani a decis să amâne închiderea Grădiniţei 19. Deşi iniţial s-a anunţat că această unitate de învăţământ urma să fie închisă pe 22 martie, pentru a asigura front de lucru muncitorilor firmei care a câştigat lucrările de reabilitare, situaţia s-a schimbat.

Grădiniţa 19 se va închide pe 30 aprilie, urmând ca, după vacanţa de Paşte, activitatea să se desfăşoare în sistem online. Practic, unitatea îşi va derula activitatea în mediul online începând cu 10 mai, după încheierea vacanţei de primăvară (30 aprilie – 9 mai, n.r.).

Lucrări anunţate la mai multe unităţi de învăţământ

Primarul municipiului a anunţat că vor urma lucrări şi la alte unităţi de învăţământ, respectiv Grădiniţa <Şotron>, Liceul <Alexandru cel Bun>,  Liceul <Elie Radu>, Liceul <Petru Rareş>, Seminarul Teologic, Şcoala 7. „E foarte simplu să nu facem nimic, să nu avem botoşăneni supăraţi, dar este important să avem şcoli şi grădiniţe la standarde moderne, sigure la incendiu, cu dotările necesare, cu condiţii demne de secolul XXI. Vă spun că nu vom rata nicio oportunitate de finanţare, chiar dacă asta înseamnă să supăr unii părinţi. Este de datoria mea să reabilitez clădirile instituţiilor de învăţământ şi acest lucru a fost cerut şi de părinţi şi de directori”, a afirmat Cosmin Andrei.

Chiar dacă unii părinţi au solicitat ca lucrările să fie făcute doar în vacanţa de vară, acest lucru nu este posibil.

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
cer fragmentat
23.8 ° C
25.6 °
23.3 °
84 %
1kmh
66 %
sâm
38 °
Dum
39 °
lun
40 °
mar
38 °
mie
26 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

La banii ăștia, normal că nu mai dau rest  aparatele.

EDITORIAL

Anul 2024 va intra în istoria contemporană a României ca fiind reperul temporal ce a adunat în jurul lui maximum de scrutine electorale posibile...

EPIGRAMA ZILEI

De-ar ști cucul să vorbească Cine nu l-ar fi-ntrebat De prin zona femeiască: -Zi-mi, pe unde-ai mai umblat?   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...