spot_img
duminică, mai 5, 2024
AcasăLocal BTŞcolile din municipiul Botoşani intră de luni în scenariul roşu

Şcolile din municipiul Botoşani intră de luni în scenariul roşu

Începând de luni, 29 martie, unităţile de învăţământ din municipiul Botoşani, comunele Stăuceni şi Todireni îşi vor desfăşura activitatea în scenariul roşu. Este vorba despre 64 de unităţi de învăţământ, reprezentând 13,39% din totalul unităţilor şcolare din judeţul Botoşani. Aici învaţă 22.607 de elevi, dintre care 9.733 vor merge la şcoală, iar 13.166 vor avea ore online.

Gabriel Hârtie, inspector şcolar general, a anunţat că 192 de şcoli (40,17%)  îşi vor desfăşura activitatea după scenariul verde, cu prezenţa tuturor elevilor la şcoală. În cele 192 de unităţi învaţă 17.469 de elevi.

În scenariul galben se vor afla 222 de unităţi de învăţământ (46,44%). Aici învaţă 22.353 de elevi, dintre care 13.568 de elevi vor veni la şcoală, iar 8.785 vor avea ore online.

Altfel spus, la nivelul judeţului Botoşani, 40.770 de elevi (65,00% din totalul populaţiei şcolare) vor veni la şcoală, în timp ce 21.951 de elevi, reprezentând 35,00% din totalul populaţiei şcolare, îşi vor desfăşura activitatea în mediul online.

CUM MERG COPIII LA ŞCOALĂ ÎN FUNCŢIE DE SCENARII

SCENARIUL VERDE – toţi copiii merg la grădiniţă şi la şcoală

SCENARIUL GALBEN – merg la unităţile de învăţământ copiii de grădiniță, copiii din ciclul primar, clasele I-IV, și copiii din clasele terminale – a VIII-a, a XII-a şi a XIII-a.

SCENARIUL ROŞU – merg la unităţile de învăţământ copiii de grădiniță și de ciclu primar, elevii din clasele terminale mergând la şcoală prin rotaţie.

CÂND SE APLICĂ SCENARIILE

scenariul verde – incidența sub 1 la mia de locuitori

scenariul galben – incidența de sub 3 la mia de locuitori

scenariul roșu – incidența de peste 3 la mia de locuitori

Atunci când se ajunge cu rata de infectare peste 6, localitatea se carantinează și toată lumea stă acasă, școlile se închid, se merge în on-line.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
22.7 ° C
22.7 °
21.6 °
35 %
2.4kmh
58 %
Dum
22 °
lun
25 °
mar
24 °
mie
13 °
joi
11 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Liberalii au venit cu mesaje tematice pe tricouri, deci teoretic știu cum stă treaba. Mai trebuie să le spună și lui Iohannis, Ciucă.

EDITORIAL

A trecut și ziua de 1 Mai, cunoscută în trecutul din ce în ce mai îndepărtat drept și „Paștele comunist”. O zi destul de...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...