spot_img
duminică, mai 5, 2024
AcasăLocal BTSe pregătesc amenzi pentru cei cărora nu le place să aibă un...

Se pregătesc amenzi pentru cei cărora nu le place să aibă un oraş curat

Edilii botoşăneni vor modifica regulamentul privind salubrizarea municipiului Botoşani. Regulamentul se va afla o perioadă în consultare publică, după care va fi supus dezbaterii Consiliului Municipal. Acest demers urmăreşte îmbunătăţirea aspectului municipiului, chiar dacă acest lucru va însemna şi sancţionarea celor care sunt deficitari la capitolul spirit civic.

În ultimele săptămâni, am avut discuţii cu juriştii de la Poliţia Locală şi Urban Serv şi cu persoanele însărcinate să se ocupe de tot ceea ce înseamnă colectare deşeuri şi salubrizare. Modificările sunt legate în principal de probleme de colectare selectivă şi de curăţenie atât la platformele de gunoi, ceea ce intră în sarcina Urban Serv, cât şi de curăţenia oraşului”, a declarat Bogdan Buhăianu, viceprimar al municipiului.

Program pentru spălarea străzilor

Una dintre modificări vizează spălarea străzilor. „În ultima perioadă, Primăria Botoşani desfăşoară activităţi prin Urban Serv, de spălare şi curăţare la rigolă a străzilor din municipiu. Această activitate a fost întreruptă aproximativ 12 zile din cauza condiţiilor meteo, însă va continua. Ca modificare în noul regulament, vom introduce un program ce va fi anunţat printr-un comunicat şi prin tăbliţe stradale, pentru ca pe fiecare stradă, o dată pe lună să nu se parcheze maşinile. Vă dau un exemplu, în ultima vineri din lună, pe strada Împărat Traian, sensul de mers spre Dorohoi să nu fie parcate maşini astfel încât utilajele Urban Serv să poată curăţa foarte bine la rigolă şi să fie spălată şi strada”, a precizat Bogdan Buhăianu.

Edilul a adăugat că în marile oraşe din România sunt spălate frecvent străzile şi se doreşte ca acest program să fie implementat şi în Botoşani. Practic, va fi stabilit un program anual, pentru ca botoşănenii să fie informaţi din timp în legătură cu data la care pe o anumită stradă nu trebuie să-şi lase maşinile.

Controale pentru depistarea celor care pun deşeurile menajere în coşurile stradale

Totodată, edilii şi-au propus să rezolve problema deşeurilor menajere aruncate în coşurile stradale. Vor fi controale comune Urban Serv – Poliţia Locală, care vor merge până la a-i depista pe cei care nu se deplasează până la rampele pentru depozitarea deşeurilor şi pun pungile cu resturi menajere în faţa blocului, în coşurile stradale. Această practică este des întâlnită pe străzile Bucovina şi Săvenilor.

Sancţiuni vor fi atât pentru cetăţeni, cât şi pentru operator, care, după cum ştiţi are obligaţii contractuale. Nerespectarea acestor obligaţii va duce la sancţionarea operatorului de către Poliţia Locală”, a mai spus Bogdan Buhăianu. Potrivit regulamentului, amenzile pentru persoanele juridice vor fi între 400 şi 1.500 de lei, în timp ce cele pentru persoanele juridice, inclusiv Urban Serv, vor avea un cuantum de la 500 la 2.500 de lei.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
23.7 ° C
24.3 °
23.6 °
37 %
2.5kmh
8 %
Dum
21 °
lun
25 °
mar
24 °
mie
13 °
joi
11 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Liberalii au venit cu mesaje tematice pe tricouri, deci teoretic știu cum stă treaba. Mai trebuie să le spună și lui Iohannis, Ciucă.

EDITORIAL

A trecut și ziua de 1 Mai, cunoscută în trecutul din ce în ce mai îndepărtat drept și „Paștele comunist”. O zi destul de...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...