spot_img
luni, aprilie 29, 2024
AcasăLocal BTMoarte anunţată pe reţelele de socializare

Moarte anunţată pe reţelele de socializare

Tânărul în vârstă de doar 19 ani, care şi-a pus capăt zilelor într-un mod cumplit la finalul săptămânii trecute continuă să şocheze.

Înainte de a-şi duce planul macabru la bun sfârşit acesta a pus pe o pagină de socializare mai multe poze cu el lângă calea ferată şi lângă o cruce. De asemenea acesta a făcut un live în care spunea ce are de gând să facă. În filmarea realizată cu aproximativ o oră înainte de trecerea trenului prin zona respectivă, tânărul părea a fi în stare de ebrietate şi spunea că s-a săturat de viaţă. La un moment dat acesta s-a întins pe calea ferată şi de câteva ori a izbucnit în lacrimi, în timp ce le vorbea celor care îl priveau prin intermediul aplicaţiei de socializare.

Reporterii Monitorul de Botosani au intrat în posesia filmului care a prezentat ultimele clipe din viaţa tânărului, însă din respect pentu familie, rude, dar şi cititori, decizia editorială a fost de a nu-l publica. Fotografiile prezentate sunt o serie de capturi din filmuleţul postat de tânăr.

Potrivit unor localnici, băiatul ar fi recurs la acest gest în urma unor certuri cu mama lui. „A stat o săptămână şi a dormit prin sat şi pe malul râului prin boscheţi, fiindcă în sat aşa se ştia, că se certase cu mama lui şi nu îl mai primea acasă. Dumnezeu să îl ierte!”, a spus o tânără din aceeaşi comună.

„Îmi pare rău de viaţa mea, dar în halul ăsta nu se poate trăi”

Filmarea tânărului se termină şocant, cu un mesaj pentru cei care îl cunosc. „Voi râdeţi de mine, dar de ce? De viaţa mea. Ce v-am făcut eu vouă ca să râdeţi de mine? Sunteţi nişte oameni parşivi. Îmi pare rău de viaţa mea, dar în halul ăsta nu se poate trăi. Adio cu viaţa mea”, a spus acesta.

Tragedia s-a produs pe raza localității Jijia, din comuna Albești. Potrivit unor surse neoficiale, tânărul s-a aruncat în fața trenului Regio Trans, care face legătura între Dorohoi şi Iaşi.
Poliția Transporturi Feroviare a demarat o anchetă în acest caz, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă. Trupul neînsufleţit al tânărului a fost preluat de medicii legişti pentru efectuarea unei necropsii şi stabilirea exactă a cauzei morţii.

Viaţă încheiată în Sâmbăta Patimilor

Cazul este al doilea în nici două luni, în care un tânăr îşi pune capăt zilelor în mod inexplicabil. La finele lui aprilie, un tânăr de doar 20 de ani, şi-a pus capăt zilelor în Sâmbăta Patimilor.
Acesta avea o stână undeva în marginea localităţii Todireni, iar toţi localnicii îl ştiau ca fiind un tânăr liniştit, muncitor şi fără probleme de natură psihică sau de alt fel. În Sâmbăta Patimilor tânărul a fost găsit fără suflare de un localnic care mersese la stână pentru a-şi lua lapte. Bărbatul îşi confecţionase un ştreang dintr-o sfoară de legat baloţii. Imediat cum l-a găsit, localnicul a tăiat ştreangul şi a apelat serviciul 112, cerând ajutorul cadrelor medicale, în speranţa că tânărul ar mai putea fi salvat.

Spre locul tragediei au fost direcţionate un echipaj de la Ambulanţa Truşeşti, dar şi un echipaj cu medic de la SMURD. Din păcate, însă, nu s-a mai putut face nimic pentru salvarea tânărului.

„Tentativele suicidare reprezintă un strigăt de ajutor”

Gesturile acestor tineri, dar şi tentativele de suicid care par să se fi înmulţit în prima parte a acestui an în rândul minorilor şi a persoanelor tinere, a atras atenţia specialiştilor, care au găsit câteva posibile explicaţi. „În general, tentativele suicidare reprezintă un strigăt de ajutor, prin care un adolescent arată că trăieşte o dramă. Diverse schimbări existenţiale cu impact psihotraumatizant – separarea, plecarea părinţilor în străinătate sau chiar plecarea temporară a unuia dintre ei de acasă, pierderea prietenilor, boala sau decesul unei persoane dragi, eşecul şcolar sau sentimental, abuzul, conflictele cu părinţii, colegii sau autoritatea pot duce la ideea de suicid, cu pregătirea actului suicidal şi apoi punerea în aplicare a metodelor de autoagresiune. Deseori aceste gesturi sunt „anunţate”, fie prin informarea prietenilor sau ameninţarea familiei că „îşi va face ceva”, lăsarea unui bilet, studierea unei anumite metode şi punerea de întrebări anturajului sau chiar informarea familiei imediat după trecerea la act”, a precizat medicul primar psihiatru Laura Jijie, coordonatorul Compartimentului de psihiatrie pediatrică.

De altfel, în filmare se poate vedea cum tânărul le arată de mai multe ori celor care îl privesc o cruce, chiar lângă calea ferată şi câteva repere pe dealurile din împrejurimi, cel mai probabil în speranţa că cineva va veni să îl determine să renunţe la gest.

Tren al groazei din cauza vieţilor pierdute

Trenul Dorohoi-Iaşi este deja considerat un adevărat tren al groazei. Asta după ce un minor a fost spulberat de locomotiva acestui tren în momentul în care se afla în preajma căii ferate, iar un bărbat de 47 de ani, din tot din Albeşti, şi-a pus capul pe linia de tren la trecerea personalului prin localitate. În luna iulie a anului trecut, bărbatul și-a înjunghiat fosta iubită de mai multe ori, după care a fugit.

Femeia a fost preluată în stare gravă de o ambulanță și dusă la spital, iar pe urmele bărbatului au pornit aproape 40 de polițiști și jandarmi, dar și un câine de urmă.

Simțindu-se încolțit și realizând că risca să fie acuzat de tentativă de omor, bărbatul s-a aruncat în fața trenului într-o haltă din apropiere. La fața locului au plecat echipaje de ambulanță și poliție. Cadrele medicale nu am mai putut face nimic pentru salvarea acestuia, bărbatul fiind complet decapitat de trenul Dorohoi-Iași.

– Tudor CHIRIAC


Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
10.9 ° C
14.6 °
10 °
78 %
2.2kmh
86 %
lun
20 °
mar
20 °
mie
21 °
joi
21 °
vin
17 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

În urmă cu aproape un an, mai exact pe 14 aprilie 2023, în „Monitorul de Botoșani”, apărea sub umila mea semnătură un editorial intitulat...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...