spot_img
sâmbătă, mai 4, 2024
AcasăLocal BTPeste 95% dintre bolnavii de Covid s-au vindecat

Peste 95% dintre bolnavii de Covid s-au vindecat

În ultima perioada rata de vindecare a celor care s-au îmbolnăvit de Covid19 a fost de 97,5% din îmbolnăviri, iar una dintre explicaţii este dată şi de numărul celor vaccinaţi sau care au trecut prin boală. Rata de vindecare din perioada 15 iulie-14 august, cu 39 de vindecaţi din 40 de bolnavi, este cea mai mare de la startul pandemiei din martie 2020.

În total, de la debutul pandemiei şi până în prezent, dintre cei 14.165 de botoşăneni infectaţi cu SARS-CoV-2 13.407 s-au vindecat, procentul fiind de 94,65%.

„Numărul pacienţilor la ATI a fost foarte mic”

Odată cu valul patru al pandemiei numărul de îmbolnăviri începe din nou să crească. Astfel, în ultimele 48 de ore, judeţul a raportat jumătate din numărul de cazuri din ultima lună de monitorizare a pandemiei de covid.

Astfel, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), în perioada 15 iulie – 14 august au fost raportate 40 de cazuri noi de îmbolnăvire, cu 13 mai mult decât perioada precedentă. În acest interval a fost înregistrat un singur deces, faţă de patru în perioada iunie-iulie. „Numărul pacienţilor la ATI a fost foarte mic, iar cei care au ajuns acolo erau cu multiple afecţiuni cronice. În mediul urban, unde vaccinarea a fost mai mare, au fost doar 12 cazuri, în timp ce în rural 28”, a spus medicul Monica Adăscăliţei, directorul DSP.

În intervalul 15 iulie – 14 august, în nouă zile au fost raportate zero noi îmbolnăviri. Cele mai multe cazuri raportate în 24 de ore au fost 6, pe data de 10 august. Ca o comparaţie, în lunile în care judeţul era grav afectat de această boală, erau doar câteva zilele în care erau raportate sub 50 de cazuri zilnic.

Numărul testelor a crescut

Numărul testărilor a crescut foarte uşor în ultima lună. Astfel, dacă în mai-iunie au fost testate 6.174 de persoane, în iunie-iulie au fost doar 3.600 de botoşăneni testaţi, în timp ce perioada iulie-august au fost 3.705. De asemenea, raportul de cazuri pozitive a fost în scădere. Astfel, dacă în iunie-iulie a fost un caz pozitiv la fiecare 133 de teste, un nou record pozitiv în lupta cu această boală, în iulie-august raportul a scăzut la un caz la fiecare 92 de teste.

„Oamenii ar trebui să continue să se vaccineze, pentru că este cea mai bună metodă de luptă împotriva bolii”, a mai spus medicul Monica Adăscăliţei.

Deja ai votat!
Articolul precedent
Articolul următor
Botoșani
câțiva nori
8.7 ° C
12.7 °
7.8 °
70 %
2.4kmh
23 %
sâm
19 °
Dum
22 °
lun
24 °
mar
24 °
mie
16 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Liberalii au venit cu mesaje tematice pe tricouri, deci teoretic știu cum stă treaba. Mai trebuie să le spună și lui Iohannis, Ciucă.

EDITORIAL

A trecut și ziua de 1 Mai, cunoscută în trecutul din ce în ce mai îndepărtat drept și „Paștele comunist”. O zi destul de...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...