duminică, iulie 21, 2024
AcasăLocal BTProfesorii nu vor să aibă responsabilităţi medicale

Profesorii nu vor să aibă responsabilităţi medicale

Anunţul vizând testarea preşcolarilor şi elevilor pentru Covid 19 de către cadrele didactice, care ar urma să beneficieze de un instructaj minim, a iscat nemulţumiri în sistemul educaţional botoşănean. Asta în condiţiile în care în unităţile şcolare există deja suficiente discuţii legate de numărul angajaţilor vaccinaţi şi al celor care refuză să se imunizeze.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Liviu Axinte, liderul Ligii Sindicatelor din Învăţământ, susţine că testarea ar trebui făcută de către cadrele medicale sau părinţi. „Testele de salivă sunt medicale. Nu intră în competenţa profesorilor lucrul acesta. În procedura Ministerului Educaţiei se vorbeşte despre cadrele medicale. Nu toate şcolile au însă cabinete medicale. În mediul rural, unde nu există cabinete medicale şcolare ar trebui să fie implicat medicul de familie, prin asistenţi. Mai mult, există şi asistenţi medicali comunitari, persoane care sunt plătite să aibă activitate medicală la nivelul comunelor”, a precizat Liviu Axinte.

Consider că preşcolarii şi elevii ar trebui să fie testaţi în familie”

O altă soluţie, potrivit liderului LSI, ar fi aceea ca testele să fie făcute de către părinţi pentru că în şcoli procedura ar dura foarte mult şi ar afecta activitatea didactică.

Consider că preşcolarii şi elevii ar trebui să fie testaţi în familie şi părinţii să-şi asume acest lucru. Adică, aceste teste să fie date copiilor acasă, părinţii să-i testeze şi, în situaţia în care testele ies pozitive, copiii să nu mai fie trimişi la şcoală”, a explicat Liviu Axinte.

Dată fiind starea de alertă, liderul LSI nu exclude însă posibilitatea ca profesorii să fie puşi să-i testeze pe copii, deşi nu au competenţe în acest domeniu.

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
cer acoperit de nori
22.9 ° C
23.3 °
21.6 °
62 %
0.9kmh
100 %
Dum
26 °
lun
29 °
mar
33 °
mie
31 °
joi
27 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Aşa-i la noi circuitul apei în natură: lichidul vital se scurge dintr-o ţeavă spartă într-o canalizare înfundată.

EDITORIAL

A devenit oficial. Ostașul s-a săturat să tot stea în slujba țării și vrea președinte. Nu știm sigur dacă visează să doarmă la Cotroceni...

EPIGRAMA ZILEI

Mult mai bine vom trăi, Bani la buget or să fie Dacă se va stabili Un impozit pe prostie!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...