spot_img
duminică, mai 5, 2024
AcasăLocal BTCondamnat după ce şi-a ucis calul cu drujba

Condamnat după ce şi-a ucis calul cu drujba

Atacurile violente îndreptate împotriva animalelor au început să fie sancționate și de instanțele de judecată. Un tânăr în vârstă de 22 de ani, care și-a tăiat calul cu drujba în urma unei decepții din dragoste, a fost condamnat de Judecătoria Botoșani la opt luni de închisoare, după rejudecarea dosarului.

Magistrații au dispus suspendarea executării pedepsei și i-au stabilit tânărului un termen de supraveghere de doi ani. În acest interval, botoșăneanul va trebui să respecte mai multe măsuri stabilite de instanță și să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 80 de zile. Hotărârea instanței nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel Suceava.

Scenele șocante au avut loc în comuna Sulița, pe 13 decembrie 2017, după ce B.D.I., atunci în vârstă de 18 ani, a fost părăsit de prietenă. În ziua cu pricina, tânărul a primit un telefon de la un prieten care l-a anunțat că a început o relație cu fosta lui iubită și că intenționează să se căsătorească cu ea. Vestea primită l-a bulversat complet, iar botoșăneanul, care tocmai tăia lemne cu drujba, l-a tăiat de două ori pe unul dintre caii săi, secționându-i coloana vertebrală, după care a început să dea cu capul în stiva de lemne. Alertați, cei din familie au intervenit imediat, l-au potolit pe tânăr, au sunat la 112 și apoi au chemat medicul veterinar, dar calul nu a mai putut fi salvat.

Caz anchetat de poliţişti

Cazul a fost anchetat de polițiști, iar în urma cercetărilor botoșăneanul a fost trimis în judecată pentru rănirea sau schingiuirea animalelor. Chemat în instanță, tânărul a recunoscut cele întâmplate și a regretat faptele, susținând că totul s-a petrecut pe fondul stării de nervozitate provocată de apelul telefonic prin care a fost anunțat că fosta lui iubită și-a găsit pe cineva și nu se mai întoarce la el.

Magistrații l-au condamnat în primă fază la șase luni închisoare cu suspendare sub supraveghere. Doar că sentința a fost desființată de Curtea de Apel Suceava, care a dispus rejudecarea cazului din cauza unui viciu de procedură. Așa se face că dosarul a ajuns din nou la Judecătoria Botoșani, care l-a condamnat acum pentru a doua oară pe tânăr, de data aceasta la o pedeapsă mai mare.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
16.7 ° C
17.2 °
14.4 °
57 %
1.5kmh
5 %
Dum
22 °
lun
25 °
mar
26 °
mie
14 °
joi
12 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Liberalii au venit cu mesaje tematice pe tricouri, deci teoretic știu cum stă treaba. Mai trebuie să le spună și lui Iohannis, Ciucă.

EDITORIAL

A trecut și ziua de 1 Mai, cunoscută în trecutul din ce în ce mai îndepărtat drept și „Paștele comunist”. O zi destul de...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...