spot_img
sâmbătă, aprilie 27, 2024
AcasăLocal BTBucuria copilăriei adusă de asociaţia condusă de Daniel Câşlariu (video)

Bucuria copilăriei adusă de asociaţia condusă de Daniel Câşlariu (video)

50 de copii din comuna Viişoara îşi vor aminti cu drag de ziua de 1 iunie 2022, ziua în care, câţiva oameni cu suflet mare le-au oferit o adevărată sărbătoare. Zece preşcolari şi 40 de copii din învăţământul primar au venit astăzi în municipiului Botoşani, pentru unii dintre ei fiind prima ieşire din comuna natală.

Însoţiţi de Laurenţiu Rîmbu – primarul comunei, Cristina Luminiţa Ceică – directorul şcolii, cadre didactice şi câţiva părinţi, aceştia au plecat la drum, cu nerăbdare şi emoţie.

Sărbătoriţii zilei au fost întâmpinaţi la Old School de Daniel Câşlariu, preşedintele Asociaţiei „Grup Civic” Botoşani, voluntari ai asociaţiei şi de către Gelu Graur şi Sînziana Secrieru, toţi oameni cu suflet mare care ştiu că frumuseţea vieţii stă şi în bucuria oferită unor copii cu care soarta nu a fost prea darnică.

Pentru început, micuţii au servit câte un suc şi o gustare constând în cartofi prăjiţi şi piept de pui în crustă crocantă. Apoi ei au luat cu asalt locul de joacă amenajat de organizatorii sărbătorii. S-au întâlnit şi cu personaje de poveste, dar întâlnirea cu Năsturica a fost momentul în care copiii s-au dezlănţuit. Au cântat, au dansat, au participat la jocuri interactive, bucuria de pe chipurile lor fiind balsam pentru adulţii implicaţi în organizarea acestei sărbători.

„Încă un 1 iunie cu bucurii pentru copii”

Cel mai emoţionat a fost Daniel Câşlariu, cel care şi-a stăpânit cu greu lacrimile.

Încă un 1 iunie cu bucurii pentru copii (anul trecut a organizat o sărbătoare similară pentru copii din Mihălăşeni – n.r.). Şi anul acesta, cu ajutorul lui Dumnezeu şi al bunilor mei prieteni, am reuşit să aducem 50 de copii din comuna Viişoara, o comună foarte săracă, din păcate.

Copiii sunt foarte bucuroşi. Doamnele educatoare şi învăţătoare ne-au spus că nu au avut niciodată o petrecere, că am făcut un lucru extraordinar. Mă aşteptam la acest lucru pentru că foarte mulţi copii din judeţul  nostru şi mai ales din mediul rural nu au parte de o surpriză, de o petrecere de 1 iunie. Le mulţumesc tuturor celor care s-au implicat şi sper să fie ceva neuitat pentru copii”, a spus Daniel Câşlariu. Copiii l-au îmbrăţişat şi i-au dat energia necesară pentru a continua proiectele umanitare. În acelaşi timp, micuţii s-au fotografiat alături de el.

Sunt fericit şi îmi aminteşte de copilărie, când nici eu nu am avut parte de un cadou, de 1 iunie sau de o petrecere şi-mi doream enorm de mult. Îmi pare rău că nu am putut face mai mult de atât, să aduc 300 sau 500 de copii. Poate anul viitor voi putea mai mult”, a concluzionat Daniel Câşlariu.

Bucuria mea cea mai mare este să-i văd pe copii fericiţi”

Şi primarul comunei s-a declarat încântat de faptul că a participat la bucuria oferită copiilor şi i-a mulţumit lui Daniel Câşlariu.

Bucuria mea cea mai mare este să-i văd pe copii fericiţi. Părinţii au răspuns pozitiv şi i-au lăsat pe copii cu noi, să aibă o zi a lor. Deşi este o zi liberă, cadrele didactice au răspuns afirmativ invitaţiei noastre, să participe la evenimentul de astăzi. Mă bucur că am lucrat în echipă şi am reuşit să le oferim copiilor o sărbătoare de neuitat. Am demonstrat încă o dată că, atunci când se pune suflet, bucuria semenilor, copii sau adulţi, este garantată”, a precizat primarul comunei. Edilul este convins că toţi copiii îşi vor aminti cu drag de această zi.

Potrivit celor precizate de directorul şcolii, pot fi realizate lucruri deosebite atunci când se lucrează în echipă, când efortul comun are drept scop bucuria adusă unor copii care provin din familii care nu au o situaţie financiară foarte bună. „Este o surpriză plăcută pentru copiii noştri. Mă bucur că am avut această ocazie. Colegele mele au fost bucuroase şi au antrenat copiii şi părinţii să vină la o astfel de activitate. Părinţii au fost şi ei încântaţi. Sunt copii care nu au ieşit niciodată din comuna Viişoara”, a mai spus directorul şcolii.

În finalul sărbătorii, copiii au servit tort şi s-au declarat încântaţi de tot ceea ce au trăit într-o zi deosebită pentru ei. Ei au primit din partea Asociaţiei „Grup Civic” Botoşani câte o sacoşă cu dulciuri.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
17 ° C
19.8 °
16.6 °
44 %
5.2kmh
27 %
sâm
18 °
Dum
21 °
lun
20 °
mar
20 °
mie
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

În urmă cu aproape un an, mai exact pe 14 aprilie 2023, în „Monitorul de Botoșani”, apărea sub umila mea semnătură un editorial intitulat...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...