spot_img
marți, aprilie 30, 2024
AcasăLocal BTZăpada dă bătăi de cap șoferilor botoșăneni (video)

Zăpada dă bătăi de cap șoferilor botoșăneni (video)

Un accident rutier a avut loc, în această după-amiază, pe DJ 298, George Enescu – Dumeni. O autoutilitară, în care se aflau două persoane, s-a răsturnat și a blocat, parțial, circulația rutieră. Din fericire, acestea nu au fost rănite.

La Baisa un tir a rămas blocat pe un sens de mers. Între Mlenăuţi şi Hudești drumul a fost blocat de o autocisternă care a ajuns de-a curmezișul drumului. Între Vlădeni și Baisa traficul a fost temporar blocat de o maşină derapată, iar la Roşiori un autotren a ajuns în șanţ.

Pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi au fost solicitați să intervină pentru că exista pericolul de izbucnire a unui incendiu.

La fața locului a ajuns un echipaj, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, drumarii, un echipaj de la Poliție și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență George Enescu. După ce pompierii au acționat pentru înlăturarea pericolului de incendiu prin deconectarea bornelor de la autovehicul, cu ajutorul unui buldoexcavator, autoutilitara a fost trasă cât mai aproape de marginea drumului. Pompierii au solicitat intervenția unui utilaj specializat de la SOS Savencu pentru a o repune pe roți.

Și pe raza localității Dumbrăvița a fost anunțat, prin apel la 112, un accident rutier. Un autoturism a derapat și a intrat într-un parapet de pe marginea drumului. Nu au fost anunțate persoane încarcerate și nu s-a impus intervenția pompierilor. Cazul a fost direcționat către Poliție, SJA și drumari.

„Vă reamintim că, județul Botoșani se află sub o avertizare meteorologică tip „Cod Portocaliu” de ninsori abundente și viscol până mâine, la ora 14:00. În acest context, pe drumurile din județ se circulă în condiții de iarnă”, au transmis 

Recomandări 

▪️Evitați să porniți la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară, informați-vă în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate.

▪️Înainte de plecare, asigurați-vă că autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.).

▪️Urmăriți la posturile radio/TV buletinele meteorologice și recomandările autorităților.

▪️Evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ.

▪️Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
11 ° C
14.6 °
10.6 °
64 %
2.3kmh
0 %
mar
20 °
mie
20 °
joi
21 °
vin
22 °
sâm
16 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Antrenorul FC Botoșani cățărat pe gard pentru ultimele indicații la meciul cu Dinamo.

EDITORIAL

De când am intrat în Uniunea Europeană banii au curs gârlă, mult peste 70 de miliarde de euro, continuă să vină și vor mai...

EPIGRAMA ZILEI

S-a enervat și a urlat De s-a cutremurat orașul Când și-a găsit soțul în pat Cu ... iepurașul!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...