spot_img
joi, mai 2, 2024
AcasăLocal BTPelerinaj de Florii, amânat în municipiul Botoșani

Pelerinaj de Florii, amânat în municipiul Botoșani

Reprezentanții Protopopiatului Botoșani au anunțat că procesiunea tradițională de Florii din municipiul Botoșani se va amâna anul acesta. Reprezentanţii instituţiei nu au dorit, însă, să precizeze care au fost motivele care au dus la această decizie. Contactaţi telefonic de reporterii Monitorul de Botoşani, reprezentanţii Protopopiatului au transmis că nu doresc să facă alte declaraţii.

Aceştia s-au rezumat la a spune, prin intermediul unui comunicat de presă, că pe 22 aprilie va avea loc Pelerinajul Învierii. Evenimentul menționat va avea loc pe data de 22 aprilie, începând cu ora 18:00. Pe lângă un sobor numeros de ierarhi, preoți și monahi, la pelerinaj va fi prezent și Înalt Preasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.
Credincioșii vor parcurge traseul ce va începe de la Biserica ,,Sfântul Gheorghe” şi va continua pe lângă Direcția Drumuri Județene, pe Strada Ion Pillat, apoi pe Calea Națională. De aici la dreapta pe Strada 1 Decembrie, prin fața Bisericii Uspenia, străbătând Centrul Vechi, iar, în cele din urmă, ajungând înapoi la Biserica ,,Sfântul Gheorghe” pe Strada Poștei.

Pelerinaj de Florii organizat în judeţ

În orașele Săveni, Dorohoi și Darabani nu se schimbă nimic, astfel că au început deja pregătirile pentru procesiunea de Florii care va avea loc sâmbătă.
,,Cu drag, vă invităm sâmbătă 8 aprilie să participăm împreună la Pelerinajul de Florii. Vom începe de la biserica „Sfântul Nicolae” Săveni la ora 13,00 vom continua prin fața Primăriei Săveni și a stadionului, până la biserica „Sfântul Gheorghe” Săveni. Aici vom încheia cu Acatistul Intrării Domnului în Ierusalim. Aproximativ o oră de împreună bucurie și rugăciune de slăvire a Mântuitorului”, a anunțat printr-o postare pe facebook Constantin Macuc, protopopul de Săveni.

Tot sâmbătă, credincioșii sunt așteptați și în orașul Dorohoi sa ia parte la același eveniment. După slujba vecerniei de la Biserica ,,Sfântul Dumitru” Dorohoi, participanții se vor deplasa pe Bulevardul Victoriei, pietonal, catedrala ,,Adormirea Maicii Domnului” și bisericuța de lemn ,,Nașterea Maicii Domnului” Vârgolici.

În Darabani, procesiunea va avea ca punct de plecare Biserica ,,Sfinții Împărați Constantin și Elena”, continuând pe DN 29A, la Troița Eroilor, pe lângă Primăria Darabani. Biserica ,,Sfântul Nicolae” Darabani este locul unde se vor opri participanții și unde se va oficia slujba vecerniei praznicului Intrarea Domnului în Ierusalim.

                                                                                                   – Georgiana ȘARAMET

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
23.7 ° C
23.8 °
22.7 °
33 %
3.1kmh
92 %
joi
23 °
vin
22 °
sâm
19 °
Dum
22 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doamna tot nu cedează locul din centru, că e puterea obișnuinței. După alegeri o să fie mai greu.

EDITORIAL

Suntem în plină campanie electorală, deși până la startul oficial mai e ceva vreme. Candidații bombardează electoratul cu promisiuni care de care mai gogonate,...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...