spot_img
luni, aprilie 29, 2024
AcasăLocal BTLocalități izolate, șoferi înzăpeziți și drumuri închise din cauza zăpezii. Care este...

Localități izolate, șoferi înzăpeziți și drumuri închise din cauza zăpezii. Care este situația în județ (video)

Cele două coduri portocalii emise unul ieri şi unul astăzi pentru judeţul Botoşani creează mari probleme şoferilor. Mai multe drumuri din judeţ sunt închise, iar pe altele circulaţia se desfăşoară cu greutate. 

UPDATE 12:40: Situația actualizată a drumurilor naționale cu circulație restricționată din zona Moldovei
În acest moment, situația drumurilor naționale din Botoșani cu circulație închisă temporar din cauza condițiilor meteo nefavorabile este următoarea:
DN 24C, km 75+580 – 142+250, Rădăuți Prut – Ștefănești, județul Botoșani;
DN 24C, km 43+900 – 75+580 Bădărăi – Ștefănești, jud. Botoșani;
DN 29D, km 2+800 – 48+150 Botoșani – Ștefănești, județul Botoșani;
DN 29, km 44+100 – km 99+850 Botoșani – Manoleasa, județul Botoșani;

Pe toate aceste sectoare se intervine cu autofreze și utilaje dotate cu lamă și răspânditor de material antiderapant, redeschiderea depinzând în principal de ameliorarea condițiilor meteo. De aproximativ 36 de ore pe drumurile naționale din zona Moldovei s-a intervenit fără încetare, în încercarea de a menține deschise toate căile de comunicații rutiere.
În această dimineață, la nivelul DRDP Iași s-a acționat cu un efectiv de 173 autoutilaje și s-au răspândit 993 tone de material antiderapant.

UPDATE 11:40: DJ 282 Hănești Dângeni a fost închis circulației


UPDATE 11.20:
În prezent sunt două drumuri județene sunt închise. Este vorba despre DJ 296 Roșiori – Costești, DJ 208 H Copălău – Cerbu – Dracsani.
A fost redat circulația pe DJ 208 H Baisa – Brehuiesti

UPDATE: Trafic îngreunat pe DJ 282 limita cu județul Botoșani pe raza comunei Șipote.

UPDATE: Pe fondul ninsorilor abundente și a viscolului, de comun acord cu reprezentanții Poliției a fost luată decizia închiderii temporare a circulației pe DN 29D, Botoșani – Ștefănești (km 2+800 – 48+150), pentru toate categoriile de autovehicule. Ora estimată pentru redeschiderea traficului este 14:00, pe acest sector fiind mobilizate utilaje de tip Unimog și autobasculantă dotată cu lamă și răspânditor de material antiderapant.

Potrivit Direcției Județene de Drumuri Poduri Botoșani a fost închisă circulația și pe DJ 293 Dumeni – Havârna. În continuare, nu se circulă pe DJ 294 de la DN 29 – Gulioaia – Gulioaia – Brăteni, DJ 282 H Rediu – Răuseni și DJ 208 H Baisa – Brehuiesti.

Urmare a stratului de zăpadă consistent depus pe partea carosabilă, s-a luat măsura restricționării circulației pe DN 29, municipiul Botoșani – Manoleasa, a autovehiculelor cu un tonaj de peste 7,5 tone, până la ora 12:00.

UPDATE: La ora 8.00 erau închise drumurile DN 29 intre km 44+100 – 98+608 intre localitatile Botosani si Manoleasa – SDN Botosani; DN 24C intre km 80+000 – 115+000 intre localitatile Ripiceni si Manoleasa Prut.

De asemenea nu se circulă pe DJ 208 H Baisa – Corni. Ruta alternativa Brehuești – Vlădeni.

Zeci de apeluri la ambulanţă şi pompieri

Până în acest moment, la dispeceratul ISU – SAJ Botoșani s-au înregistrat 64 de apeluri de la cetățeni care sesizau faptul că întâmpină dificultăți în a se deplasa cu autovehiculele pe drumurile sătești, comunale, județene sau naționale, din cauza zăpezii. Multe dintre apeluri anunțau aceeași situație.

Majoritatea cazurilor au fost direcționate către drumari, Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență și Inspectoratul Județean de Poliție Județean Botoșani.

Pompierii intervin la foc continuu

– pe DJ 282 B, pe raza localității Prăjeni, șapte autoturisme rămase înzăpezite. Au intervenit Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Prăjeni și drumari;

– un arbore căzut pe carosabil pe strada Gen. Avrămescu. Au intervenit pompierii din cadrul Detașamentului Botoșani;

– un autoturism în care erau două persoane a rămas blocat pe raza localității Drislea. La caz s-a deplasat Serviciului Voluntar pentru Situații Trușești;

– cinci autoturisme ramase înzăpezite între localitățile Dângeni și Brateni. La caz intervin Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Dângeni și drumari;

– arbore cazut pe un autoturism, strada Aleea Curcubeului. A intervenit un echipaj al Detașamentului de Pompieri Botoșani.

Două echipaje din cadrul ISU Botoșani efectuează misiuni de patrulare pe DN Botoșani – Săveni și pe DN 29 D Botoșani – Trușești – Ștefănești.

Sute de utilaje de deszăpezire trimise în teren

Pe timpul nopții, la nivelul DRDP Iași s-a acționat cu un efectiv de 244 autoutilaje și s-au răspândit 2.524 tone material antiderapant.

Carosabilul se prezintă umed, cu sectoare de zăpadă frământată în strat de 1-5 cm, cu ninsori și viscol în majoritatea județelor Moldovei și temperaturi cuprinse între -2°C (Suceava, Bacău, Neamț) și +1°C (Iași, Vaslui).

În continuare, zona Moldovei se află sub atenționare Cod portocaliu de ninsori abundente și viscol, motiv pentru care recomandarea pentru conducătorii auto este de a circula cu prudență și de a evita deplasările fără echiparea corespunzătoare a autovehiculelor pentru condiții de iarnă.

Informații privind starea drumurilor naționale din zona Moldovei

Dispecerat DRDP Iași – tel. 0232/213168
Dispecerat CNAIR:
021.9360
021.264.33.33
021.264.33.34
TELVERDE – 0800.809.360
dispecerat@andnet.ro
Imagini, pe https://www.facebook.com/DRDPIS/

Trei camioane înzăpezite

În ultimele ore, la dispeceratul ISU – SAJ Botoșani s-au înregistrat 20 de apeluri de la cetățeni care sesizau faptul că întâmpină dificultăți în a se deplasa cu autovehiculele pe drumurile sătești, comunale, județene sau naționale, din cauza zăpezii. Multe dintre apeluri anunțau aceeași situație.

Toate cazurilor au fost direcționate către drumari, Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență și Inspectoratul Județean de Poliție Județean Botoșani, astfel:

– pe DJ 282, pe raza localității Răuseni, trei camioane au rămas înzăpezite. La caz s-au deplasat Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Răuseni, un echipaj de poliție și drumari de la SDN;

– pe DJ 294, pe raza localității Strahotin, trei microbuze în care se aflau nouă persoane și două autoturisme cu patru pasageri nu își puteau continua drumul. La caz au intervenit drumarii de la Direcția Județeană de Drumuri și Poduri (DJDP) Botoșani;

– pe DJ 293, în localitatea Cordăreni, două camioane au rămas înzăpezite. Intervin Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Cordăreni, un echipaj de poliție și drumari;

– pe raza localității Ștefănești Sat, un autoturisme în care se află o singură persoană a rămas înzăpezit. La caz s-a deplasat Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Ștefănești;

– pe raza localității Ringhilești, două autoturisme în care se află două persoane au rămas blocate. A intervenit Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Santa Mare;

– pe DN 29, pe raza localității Avrămeni, un camion a rămas înzăpezit. Intervin drumarii și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Santa Mare;

– pe DN 24 C, pe raza localității Ripiceni, trei microbuze rămase înzăpezite. Intervin Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Ripiceni și drumari.

– un arbore căzut pe strada Mihail Kogălniceanu din municipiul Botoșani. A intervenit un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Botoșani;

Update: Urmare a stratului de zăpadă consistent depus pe partea carosabilă, s-a luat măsura restricționării circulației pe DN 29, municipiul Botoșani – Manoleasa, a autovehiculelor cu un tonaj de peste 7,5 tone, până la ora 12:00.

De asemenea, sunt închise circulației temporar DJ 294 de la DN 29 până la Dângeni și DJ 282 H Rediu – Răuseni.

Trei echipaje din cadrul ISU Botoșani au efectuat misiuni de patrulare pe DN 29 A Dorohoi – Darabani, pe DN 29 Vlădeni – Huțani, pe DJ 298, DJ 293 G George Enescu – Dorohoi.

Update: Potrivit furnizorului de energie electrică, localitățile Sulita și Dracsani sunt afectate parțial, iar echipele de intervenție lucrează pentru remedierea defecțiunilor.

Update: Pana la ora 12.00, circulația autovehiculelor peste 7,5 tone a fost restricționata pe DN29, din cauza zăpezii.

Vă reamintim că, județul Botoșani se află sub incidența unei avertizări meteorologice tip „Cod Portocaliu” de ninsori abundente până astăzi, la ora 14.00.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
13.6 ° C
13.6 °
13.6 °
75 %
1.5kmh
81 %
lun
20 °
mar
20 °
mie
21 °
joi
22 °
vin
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

În urmă cu aproape un an, mai exact pe 14 aprilie 2023, în „Monitorul de Botoșani”, apărea sub umila mea semnătură un editorial intitulat...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...