spot_img
marți, mai 7, 2024
AcasăLocal BTTricolor ridicat pe catarg în centrul municipiului cu onoruri și defilare militară...

Tricolor ridicat pe catarg în centrul municipiului cu onoruri și defilare militară (VIDEO)

Zeci de botoșăneni au fost prezenți astăzi (n.r. – 26 iunie a.c.) în Piața Tricolorului din municipiu, pentru a urmări ceremoniile organizate de Instituția Prefectului și Garnizoana Militară Botoșani cu ocazia Zilei Drapelului Național.

La eveniment au participat autoritățile locale, oamenii politici, parlamentari, dar și șefi ai instituțiilor descentralizate. Pentru câteva minute, ceremoniile au paralizat circulația rutieră prin centrul municipiului.

Festivitățile au început încă de duminică seara, când drapelul din „Piața Tricolorului” a fost coborât de pe catarg și dus la Capela militară, unde a rămas pe timpul nopții pentru slujba de sfințire. Acțiunile au continuat astăzi, pe strada Cuza Vodă, în prezența oficialităților. După trecerea în revistă a gărzii de onoare de către prefectul Sorin Cornilă și comandantul Garnizoanei lt. Col. Ovidiu Damian a urmat singurul discurs susținut în fața auditoriului de către col. (r) Sergiu Balanovici, doctor în istorie, care a vorbit despre istoria și însemnătatea drapelului național.

Ceremoniile au continuat cu un alt moment, drapelul național fiind adus de militari, binecuvântat de preoți, după care a fost sărutat rând pe rând de oficiali. Cum președintele CJ Doina Federovici și primarul municipiului Cosmin Andrei au lipsit de la festivități, cele două instituții au fost reprezentate de vicepreședintele Dorin Birta și viceprimarul Liviu Toma.

Ulterior, drapelul a fost ridicat din nou pe catarg, în acordurile Imnului Național și în prezența a trei plutoane de militari de la UM 0125, jandarmilor și celor de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență. La festivitate au participat cadre militare în rezervă și în retragere, membrii asociațiilor veteranilor.

Botoșănenii prezenți au filmat ceremoniile cu telefoanele mobile, iar mai mulți copilași, dar și localnici, au asistat la eveniment cu drapelul în mâini.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
24.6 ° C
26.5 °
23.8 °
44 %
2.5kmh
100 %
mar
23 °
mie
15 °
joi
18 °
vin
20 °
sâm
16 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Bine că începe campania și trebuie să strângă corturile că cine știe cum ajunge săracul om.

EDITORIAL

Suntem în campanie electorală și mesajele curg gârlă din toate părțile. Problema e că sunt cam lipsite de substanță, din categoria „am marcat și...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...